مریم اکبری‌منفرد، زندانی سیاسی که بیش از ۱۳ سال است دوران محکومیت خود را بدون حتی یک روز مرخصی سپری می‌کند، ممنوع‌الملاقات شده است.

بنا به اطلاعاتی که از طریق یک منبع آگاه به زمانه رسیده است این ممنوع‌الملاقاتی شامل وکیل مدافع او نیز شده است و این در حالی که است که مریم اکبری‌منفرد در تاریخ ۲۷ شهریور، به دلیل پرونده جدیدی که وزارت اطلاعات علیه او تشکیل داده به دادگاه سمنان احضار شده است.

این ممنوع‌الملاقاتی با خانواده و وکیل در پی ضرب و شتم این زندانی سیاسی هنگامی که خانواده‌اش برای دیدار او رفته بودند، اعمال شد.

چهارشنبه ۲ شهریورماه زمانی که خانواده مریم اکبری‌منفرد برای ملاقات با او به زندان سمنان مراجعه کرده بودند، معاون زندان سمنان به دلیل این‌که دختر‌های این زندانی سیاسی چادر نپوشیده بودند، ضمن توهین و بی‌احترامی به آن‌ها، از ملاقاتشان ممانعت کرد. معاون زندان که قصد داشت مریم اکبری‌منفرد را به بند بازگرداند با اعتراض و مقاومت این زندانی مواجهه شد و فردی به نام حسینی‌پور، رئیس سالن ملاقات در حالی که دست‌اش بر روی گلوی مریم اکبری‌منفرد گذاشته بود، او را به شدت مورد ضرب و شتم قرار داد.

این ملاقات نهایتاً با مقاومت مریم اکبری‌منفرد و دخالت رئیس زندان انجام شد، اما بعد از این حادثه او را ممنوع‌الملاقات کردند.

به گفته منبع آگاه زمانه، وکیل مریم اکبری‌منفرد قرار بود طی هفته جاری قبل از برگزاری دادگاهی که در پیش‌رو دارد به ملاقات مریم اکبری‌منفرد برود، اما مسئولان زندان از امکان ملاقات ممانعت کردند:

«ابتدا به صورت شفاهی به مریم گفته بودند سه ماه ممنوع‌الملاقات است، اما چند روز بعد وقتی ابلاغیه کتبی به دست مریم رسید مشخص شد که سه هفته است.»

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران چهارشنبه ۲ شهریورماه نوشت بر اساس شنیده‌ها مریم اکبری‌منفرد و همسرش به گشایش پرونده‌ای به اتهام «اغتشاش در نظم زندان» نیز تهدید شده‌اند.

شنبه ۲۵ تیر ابلاغیه‌ای مبنی بر حضور در دادگاه سمنان به دلیل رسیدگی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» برای مریم اکبری‌منفرد صادر شده بود، اما او به این دلیل که وکیل‌اش احضاریه را دریافت نکرده بود از رفتن به دادگاه انصراف داد. به همین دلیل ابلاغیه دیگری برای حضور در دادگاه در سه‌شنبه ۲۸ تیر صادر شد که به دلیل عدم رعایت فاصله زمانی قانونی بین تاریخ ابلاغ و تاریخ احضار، حسین تاج وکیل خانم اکبری منفرد نسبت به احضاریه اعتراض کرده بود.

هرانا به نقل از یک منبع آگاه اطلاع داده بود این پرونده‌سازی جدید در حالی صورت گرفته که وکیل و خانواده و حتی خود خانم اکبری‌منفرد از دلیل این اتهام بی‌اطلاع هستند.

مریم اکبری‌منفرد در حال حاضر بیش از ۱۳ سال است که بدون یک روز مرخصی در زندان به سر می‌برد. این زندانی سیاسی از بیماری کبد چرب رنج می‌برد و کماکان از رسیدگی پزشکی محروم است.

حسن جعفری، همسر این زندانی سیاسی پیش‌تر گفته بود که سال ۹۱ و برای یک بار با مرخصی همسرش موافقت شده و حتی یک میلیارد و ۱۵۰‌میلیون تومان وثیقه تهیه و تحویل دادند، اما در لحظه آخر و هنگامی که فرزندان این زندانی سیاسی منتظر آمدنش به خانه بودند، به آن‌ها گفته شد که مرخصی منتفی است و از وزیر اطلاعات نامه آمده که این خانم (مریم اکبری‌منفرد) نباید مرخصی برود.

پیش‌تر حسین تاج، وکیل مدافع این زندانی سیاسی، ضمن اشاره به تداوم محرومیت موکلش از حداقلی‌ترین ظرفیت‌ تسهیلات قانونی، از درخواست اعاده دادرسی مجدد برای پرونده‌ این زندانی سیاسی خبر داده بود. به گفته او درخواست اعاده دادرسی پیشین او که بر مبنای لایحه قبلی بوده، به‌دنبال اعمال تغییراتی در قانون، مورد بی‌توجهی مراجع قضایی قرار گرفته است.

مریم اکبری‌منفرد ساعت ۳ بامداد ۱۰ دی‌ماه سال ۱۳۸۸ و پس از حوادث عاشورای ۸۸ بازداشت و در خردادماه سال بعد توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. اتهام او «محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران» عنوان شده، اما مریم اکبری‌منفرد همواره این اتهام را وارد ندانسته است.

مریم اکبری‌منفرد پس از حدود ۹ ماه تحمل حبس در یکی از سلول‌های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، بند متادون و بند زنان زندان اوین، از مهرماه ۸۹ در زندان رجایی‌شهر تحمل حبس می‌کرد و در اردیبهشت ۹۰ به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او در آنجا و پس از اعتراض به شرایط زندان و نوشتن نامه‌های متعدد به مراجع تقلید، مسئولان نظام و احمد شهید، گزارشگر سابق ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

مریم اکبری‌منفرد در تاریخ ۱۹ اسفندماه ۹۹، بدون اطلاع قبلی از زندان اوین به زندان سمنان تبعید شد. این زندانی سیاسی روز اول تبعید در بازداشتگاه موسوم به مبارزه با موادمخدر نگهداری شده و توسط ماموران اداره اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفت. او نهایتاً بدون رعایت اصل تفکیک جرائم و در نبود امکانات بهداشتی به بند عمومی این زندان منتقل شد.

دو برادر مریم اکبری‌منفرد در سال‌های ۶۰ و ۶۳ به اتهام ارتباط و عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران توسط دادگاه‌های انقلاب در ایران محاکمه و اعدام شدند. یک برادر کوچک‌تر و یکی دیگر از خواهرانش نیز در تابستان سال ۶۷ و هم‌زمان با موج اعدام زندانیان سیاسی، اعدام شدند.

مریم اکبری‌منفرد مادر سه دختر است و تا این لحظه از حق آزادی مشروط و حتی یک روز مرخصی طی دوران حبس خود محروم مانده است. دستگاه قضائی جمهوری اسلامی او را عفو مشروط که پس از گذشت نیمی از دوران حبس و در صورت نداشتن سوء‌سابقه شامل حال زندانیان می‌شود هم محروم کرده است.