جمهوری اسلامی ایران ارسال این سلاح‌ها برای شورشیان حوثی را انکار کرده است. اما تصاویری که فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) از این تسلیحات منتشر کرده نشان می‌دهد که سلاح‌ها شبیه سایر محموله‌های مرتبط با ایران است که پیش از این نیروهای آمریکایی توقیف کرده بودند.

جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون به دلیل ارسال پهپادهای انتحاری برای روسیه در جنگ اوکراین و سرکوب خونین معترضان تحت فشار فزاینده غرب قرار دارد. تنش‌های منطقه‌ای نیز پس از حمله پهپادی شنبه ۸ بهمن به یک مجتمع کارگاهی وزارت دفاع در اصفهان نیز افزایش یافته است. امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران پنج‌شنبه ۱۳ بهمن / ۲ فوریه در نامه‌ای به دبیرکل و رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل اسرائیل را متهم به این حمله کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس نیروهای فرانسوی ۱۵ ژانویه/۲۵ دی محموله سلاح‌های ارسالی برای شورشیان حوثی را در خلیج عمان توقیف کرده بودند. سنتکام اعلام کرده است که معمولا از این مسیر برای «انتقال غیرقانونی سلاح از ایران به یمن» استفاده می‌شود.

بر اساس قطعنامه سازمان ملل متحد، انتقال تسلیحات به شورشیان حوثی یمن که صنعا پایتخت این کشور را در اواخر سال ۲۰۱۴ تصرف کردند و از مارس ۲۰۱۵ با نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در جنگ هستند، ممنوع کرده است.

وال استریت ژورنال که ابتدا در گزارشی از این توقیف خبر داد، نوشته است که نیروهای درگیر را از نیروهای ویژه نخبه فرانسوی‌اند. دو مقام آگاه که نام آن‌ها اعلام نشده در مصاحبه با آسوشیتدپرس تایید کرده‌اند که نیروهای فرانسوی محموله یاد شده را توقیف کرده‌اند. ارتش فرانسه اما در این مورد سکوت کرده است.

 ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ارسال سلاح به حوثی‌های یمن را رد کرد و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل به آسوشیتدپرس گفت که تهران «به قطعنامه‌های مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با یمن پایبند است.»

 فرانسه، دارای یک پایگاه دریایی در ابوظبی، معمولاً رویکرد آرام‌تری در منطقه دارد و تلاش می‌کند روابط دیپلماتیک خود با ایران را حفظ کند.

در نوامبر سال گذشته، نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرد که ۷۰ تن سوخت موشک را در میان کیسه‌های کود در یک کشتی که از بنادر ایران به سمت یمن در حرکت بود توقیف کرده است.

 حوثی‌های یمن پیش از برقراری آتش‌بس موقت عربستان سعودی و امارات متحده عربی را هدف حملات موشکی قرار داده بودند.  

سنتکام اعلام کرده است که محموله توقیف شده شامل سه هزار قبضه تفنگ و ۵۷۸ هزار گلوله مهمات بوده است. تصاویر منتشر شده همچنین ۲۳ موشک ضد تانک کانتینری را نشان می‌دهد که در محموله‌های دیگر مرتبط با ایران نیز مشاهده شده است.

توافق آتش‌بس با میانجیگری سازمان ملل متحد که در آوریل سال گذشته حاصل شد، اوایل اکتبر ۲۰۲۲ منقضی شد اما همچنان تا حد زیادی برقرار است.

توافق آتش‌بس در یمن طولانی‌ترین آرامش نسبی از زمان آغاز جنگ را به ارمغان آورده است، اما هر دو طرف اقدامات خود را برای تضعیف اقتصادی طرف مقابل در این دوره افزایش داده‌اند.

در جنگ یمن بیش از ۱۵۰ هزار نفر از جمله ۱۴ هزار و ۵۰۰ غیرنظامی جان خود را از دست داده‌اند.

Ad placeholder