هم‌زمان با برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی در تهران، مجید مجیدی، کارگردان فیلم پرحاشیه «محمد» بیانیه‌ای صادر کرد. او در این بیانیه که خطابش به مخاطبان عام است از هدف‌های تبلیغی پروژه فیلم «محمد» پرده برداشت.

مجید مجیدی، کارگردان فیلم «محمد»
مجید مجیدی، کارگردان فیلم «محمد»

مجیدی در این بیانیه آورده است: «این‌بار [با نمایش فیلم پیامبر] می‌خواهیم با سلاح فرهنگ و هنر به جنگ خشونت‌طلبانی برویم که نام مقدس اسلام و محمد را دزدیده‌اند و در عراق و سوریه و لبنان و پاکستان به پشتوانه درهم و دینارها غارت می‌کنند، آتش می‌زنند، منفجر می‌کنند و سرها را صدها صدها می‌برند.»

مجید مجیدی: « [با اکران این فیلم] پیام‌آوری به صحنه خواهد رفت که همه سلاح به‌دستان تروریست “دجال فعل ملحد شکل” را رسوا خواهد کرد.»

او تلویحاً اعلام کرد که فیلم «پیامبر» که از آن به عنوان پرخرج‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران در یکصد سال گذشته یاد می‌شود نیمه دوم سال ٩٣ اکران خواهد شد. مجیدی با اعلام این خبر در بیانیه‌اش در توضیح هدف‌های تبلیغی این فیلم آورده است: « [با اکران این فیلم] پیام‌آوری به صحنه خواهد رفت که همه سلاح به‌دستان تروریست “دجال فعل ملحد شکل” را رسوا خواهد کرد.»

دوشنبه ۲۹ دی‌ماه زادروز پیامبر اسلام است. آقای مجیدی که این روزها برای تدوین فیلم «محمد» در آلمان به‌سر می‌برد، ظاهراً به مناسبت زادروز پیامبر اسلام بیانیه‌اش را صادر کرده، اما پیام او در این بیانیه با سخنان حسن روحانی، رییس جمهور ایران در مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی همسوست.

حسن روحانی در مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که روز گذشته، ۲۷ دی‌ماه در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد، گفت: «متأسفانه گروهک‌هایی به نام اسلام و جهاد چهره اسلام را منحرف و واژگون به جهان معرفی می‌کنند و اختلاف‌ها و شکاف‌ها را بین مسلمانان بیشتر می‌کنند.»

سخنرانی  حسن روحانی در بیست و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی
سخنرانی حسن روحانی در بیست و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

آقای روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفته است: «جهان امروز جهان زخم‌خورده‌ای است که از سیمای امت اسلامی خون می‌چکد، جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری نیاز به یک تلاش فراگیر برای ترمیم شکاف‌ها دارد.»

حسن روحانی: «متأسفانه گروهک‌هایی به نام اسلام و جهاد چهره اسلام را منحرف و واژگون به جهان معرفی می‌کنند و اختلاف‌ها و شکاف‌ها را بین مسلمانان بیشتر می‌کنند.»

مجید مجیدی هم در بیانیه‌اش با صراحت بیشتری به «تلاش فراگیر برای ترمیم شکاف‌ها» می‌پردازد و خطاب به مخاطبان آتی فیلمش می‌نویسد: «اینان [تماشاگران آتی فیلم محمد] وقتی هر روزه خبرهای تلخ جنایات تکفیری‌ها و سلفی‌ها را می‌شنوند، می‌پرسند: پس چه شد نمایش “محمد”ی که ما می‌دانیم پیام‌آور مهر و عشق و محبت بود و تو ادعا می‌کردی جهان هنوز شیفته و تشنه اوست.»

گمانه‌زنی‌هایی درباره بودجه فیلم مجیدی وجود دارد. برخی ناظران می‌گویند بودجه این فیلم از ۲۵۰ میلیون دلار تجاوز کرده و برخی حتی از یک میلیارد دلار سخن در میان آورده‌اند. مجید مجیدی اما این گمانه‌زنی‌ها را رد کرده و گفته است که پس از نمایش فیلمش در یک نشست خبری بودجه ساخت آن را اعلام خواهد کرد.

پروژه فیلم‌ها و رمان‌های فاخر در دولت نهم و در اوج گرانی قیمت نفت و پیش از تحریم‌ها کلید خورد، اما از نظر جلب مخاطب ناکام ماند.

«ملک سلیمان»، ساخته شهریار بحرانی، «راه ابریشم» به کارگردانی محمد بزرگ‌نیا، و «فرزند چهارم» ساخته وحید موسائیان، «استرداد» از علی غفاری، «برلین منفی هفت» به کارگردانی رامتین لوافی، «عقاب صحرا» ساخته مهرداد خوشبخت و همچنین «لاله» ساخته نافرجام اسدالله نیک‌نژاد از دیگر پروژه‌های میلیاردی سینمایی در ایران بودند که در دولت نهم و دهم کلید خوردند. «فرزند چهارم» که با بودجه بسیار کلانی ساخته شده بود، کمتر از صد میلیون تومان فروخت و «برلین منفی هفت» هم حتی در جشنواره فجر اقبالی به دست نیاورد و منتقدان را بر آن داشت که از اتلاف میلیارد‌ها تومان بودجه انتقاد کنند.

برای فیلم «محمد» در اطراف قم شهرک سینمایی «نور» را ساختند.
برای فیلم «محمد» در اطراف قم شهرک سینمایی «نور» را ساختند.

پیش از این مصطفی عقاد، کارگردان سوریه‌ای در سال ۱۹۷۶ فیلمی از زندگی پیامبر اسلام با بازی آنتونی کوئین در نقش حمزه، عموی پیامبر اسلام ساخته است. مصطفی عقاد در سال ۲۰۰۵ با انفجار بمبی توسط القاعده که در مجلس عروسی دخترش در هتلی در اردن کار گذاشته شده بود، کشته شد.

مجید مجیدی: «ما معتقدیم اسلام طالبانی و سلفی نگاه درستی به اسلام ندارند.»

مجیدی مجیدی درباره فیلم «محمد» و تفاوت آن با فیلم مصطفی عقاد درباره زندگی پیامبر اسلام گفته است: «باور ما این است که قرائت صحیحی درباره پیامبر اسلام داریم و قرائتی که در جهان اسلام ارائه شده است، صحیح نیست. ‌ما معتقدیم که نگاه اسلام طالبانی و سلفی که اسلام را دین خشونت و ترور معرفی می‌کنند،‌ نگاه درستی به اسلام ندارند، ‌بنابراین با نگاهی که در این زمینه داریم، تصور می‌کنم این فیلم تأثیرگذاری خود را بر فطرت پاک انسان‌ها خواهد گذاشت.»

کشور قطر هم در حال تولید فیلمی درباره زندگی پیامبر اسلام است. گفته می‌شود که این فیلم مجلل‌تر و پرهزینه‌تر از فیلمی است که مجید مجیدی در دست تولید دارد.

آقای مجیدی در گفت‌و گو با خبرگزاری المیادین ادعا کرده بود که اگر پیامبر اسلام زنده بود، سینماگر می‌شد. اکنون با بیانیه‌ای که همزمان با برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی صادر کرده چنین برمی‌‌آید که حاکمیت امید دارد با اکران فیلم «محمد» در کشورهایی مانند سوریه، لبنان، مصر، عراق، افغانستان و بحرین و همچنین در شهرهای سنی‌نشین ایران با سلفیت از نظر فرهنگی مقابله کند.

در همین زمینه:

ظهور و گسترش سلفی‌ها در کردستان ایران