در حالی که پيش از اين مقامات ایرانی خبر اعدام جمشيد دانايی‌فر، يکی از مرزبانان ربوده شده ايرانی توسط گروه جيش‌العدل را تکذیب کرده بودند، معاون امنيتی و انتظامی استاندار سيستان و بلوچستان این خبر را تأييد کرد.

به‌گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ايرنا، علی‌اصغر ميرشکاری روز دوشنبه، چهارم فروردين‌ماه، اعلام کرد که این خبر بر اساس تحقيقات تأييد شده است.

حسين‌علی امیری، سخنگوی وزارت کشور، و علی اوسط هاشمی، استاندار سيستان و بلوچستان، نيز در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران، ايلنا، اين خبر را تأييد کرده‌اند.

گروه «جیش‌العدل» شامگاه يکشنبه، سوم فروردین‌ماه، اعلام کرد که جمشید دانایی‌‌فر را اعدام کرده، اما حسین‌علی امیری، قائم مقام وزیر کشور ایران، در واکنش به این اطلاعیه جیش‌العدل به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، نخست گفت: «با وجود انتشار برخی اخبار مبنی بر این‌که جیش‌العدل اعلام کرده که یکی از سربازان ایرانی را به شهادت رسانده است، این خبر تأیید نمی‌شود.»

علی‌اصغر ميرشکاری گفته است که جمشيد دانايی‌فر تنها درجه‌دار از ميان پنج مرزبان ربوده شده بود.

ایرنا به‌نقل از موسی دانايی‌فر، برادر کوچک‌تر جمشيد دانايی‌فر، نوشته است: «جمشيد دانايی‌فر متولد ۱۳۶۶ محمدآباد سيستان و دارای مدرک ديپلم است که از سه سال پيش در مرزبانی مشغول به خدمت شده است.»

به‌گفته وی جمشيد دانايی‌فر دوسال پيش ازدواج کرده و نخستين فرزندش ۱۰ روزه است و هنوز پدر و فرزند، يکديگر را نديده‌اند.

در اطلاعیه جیش‌العدل آمده بود: «پاسدار گروهبان یکم جمشید دانایی‌فر در راستای اعلام قبلی سازمان مبنی بر قصاص خون شهید علی نارویی به دار آویخته شد و جسد وی در قبال اجساد ۵۰ تن از شهدای راه آزادی مبادله خواهد گشت.»

جیش‌العدل همچنین به حکومت ایران هشدار داد که «اگر تا ۱۰ روز دیگر از این تاریخ (یکشنبه، سوم فروردین) به درخواست سازمان مبنی بر آزادی زندانیان اهل سنت اقدام نکند، یک تن دیگر از پاسداران رژیم به دارآویخته خواهند شد.»

پنج مرزبان ایرانی روز جمعه، ۱۸ بهمن ۱۳۹۲، در منطقه مرزی جکیگور استان سیستان و بلوچستان ناپدید شدند. پس از این رویداد گروه جیش‌العدل با انتشار تصاویری در شبکه‌های اجتماعی مسئولیت ربودن این افراد را به عهده گرفت.

پیش از این در روز ۱۰ اسفندماه ۱۳۹۲، خبر آزادی این مرزبانان در عملیات توسط نیروهای پاکستانی منتشر شد، اما بعد این خبر تکذیب گردید.

۲۶ اسفندماه حسین ذوالفقاری، فرمانده مرزبانی ایران، از برکناری و معرفی چند «فرمانده خطاکار» در پیوند با ربودن پنج مرزبان ایرانی در سیستان و بلوچستان خبر داد.

ماه گذشته صدها تن از اهالی سینما و فرهنگ ایران در نامه‌ای خطاب به سازمان ملل، شخصیت‌های جهانی و دولت پاکستان، از آن‌ها خواستند تا در راه آزادی پنج مرزبان ایرانی ربوده شده تلاش کنند.