در روز دوم از چهارمين دور مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای گروه ۱+۵ شامل آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان، محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران و کاترين اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحاديه اروپا به رايزنی درباره مسأله هسته‌ای ايران پرداختند. این مذاکرات دو جانبه بدون اعلام نتیجه پایان يافت.

ديدارهای اشتون و ظريف به‌طور معمول در روز نخست به پايان می‌رسيد، اما در اين دور به روز دوم کشيده شده است.
ديدارهای اشتون و ظريف به‌طور معمول در روز نخست به پايان می‌رسيد، اما در اين دور به روز دوم کشيده شده است.

مايکل مان سخنگوی کاترين اشتون در صفحه خود در شبکه اجتماعی توئيتر نوشته است مذاکرات اشتون و ظريف سه ساعت و نيم به‌دارازا کشید و مذاکرات ديرتر ادامه خواهد يافت.

در مراحل پیشین ديدارهای اشتون و ظريف به‌طور معمول در روز نخست به پايان می‌رسيد، اما در اين دور مذاکرات آنان به روز دوم کشيده شده است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، به‌نقل از برخی شنیده‌ها نوشته است مذکرات دو طرف هنوز به نتايج مشخصی نرسيده و به همين خاطر مایکل مان در جمع خبرنگاران حضور نيافت و مطالب جديدی در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران ندارد.

مذاکرات ظریف و اشتون در هتل محل اقامت آنان و با فاصله زياد از محل استقرار خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار می‌شود.

در روز دوم مذاکرات همزمان با دیدار اشتون و ظریف، عباس عراقچی، معاون وزير خارجه و عضو هیأت مذاکره‌کننده ایران و هلگا اشميد، معاون کاترين اشتون با يکديگر ديدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش ايرنا، این دیدار برای «نزديک کردن ديدگاه‌های طرفين به‌منظور نگارش متن توافقنامه نهايی» صورت گرفته است.

عراقچی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، از وجود «اختلافات ۱۳ گانه» خبر داده بود. وی در مورد این نقاط اختلاف گفته بود: «برای برخی راه‌حل پیشنهاد شده و برای برخی یا گزینه کم است یا هنوز پیدا نشده است.»

تا لحظه تنظیم این گزارش جزئيات ديدارهای روز پنج‌شنبه اعلام نشده اما به‌گفته منابع نزديک به هيأت‌های دو طرف، ايران و کشورهای گروه ۱+۵برای نگارش متن توافقنامه نهايی، مذاکرات فشرده‌تری را در دستور کار خود قرار داده اند.

دور چهارم مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ايران روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه (۱۳ ماه مه) در وين آغاز شد و تا روز جمعه ۲۶ اردیبهشت‌ماه (۱۶ ماه مه) ادامه خواهد یافت.

در توافق هسته‌ای ایران و کشورهای گروه ۱+۵ که در تاریخ یکشنبه سوم آذرماه ۱۳۹۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۱۳) انجام شد، تهران پذیرفت به‌مدت شش ماه تولید اورانیوم غنی‌شده خود را محدود سازد و توسعه تأسیسات هسته‌ای خود در فردو، نطنز و اراک را متوقف کند. ایران همچنین غنی‌سازی ۲۰ درصد اورانیوم را که می‌تواند برای ساخت سلاح هسته‌ای به‌کار رود کاهش داد و به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه بازدید روزانه از تأسیسات هسته‌ای و مراکز غنی‌سازی اورانیوم خود را داد. در مقابل تحريم‌های جهانی عليه جمهوری اسلامی کاهش يافت.

مرحله اول اجرای توافقنامه شش ماهه خواهد بود و طی آن برای رسيدن به توافق نهايی در مورد فعاليت هسته‌ای ايران تصميم‌گيری خواهد شد.

دو طرف تا روز ۲۹ تيرماه (۲۰ ژوئيه) فرصت دارند تا به توافقی نهايی در مورد برنامه هسته‌ای ايران و تحريم‌های جهانی عليه اين کشور دست يابند.