۴۳ فلسطینی در تازه‌‌ترین حملات هوایی اسرائیل کشته‌ شده‌اند که چند زن و کودک در میان‌شان هستند. نتانیاهو می‌گوید ارتش کشورش برای همه چیز آماده است.

از زمان شروع عملیات موسوم به «لبه دفاعی» در روز سه‌شنبه هشتم ژوئیه، جنگنده‌های اسرائیلی ۵۵۰ هدف در نوار غزه را بمباران کرده‌اند. در حملات پیوسته روز چهارشنبه افزون بر ۴۳ کشته، ۳۷۰ نفر  مجروح شده‌اند.

Palestinians run following what police said was an Israeli air strike on a house in Gaza city July 9, 2014. At least 23 people were killed across Gaza, Palestinian officials said on Wednesday, by a bombardment Israel said may be just the start of a lengthy offensive against Islamist militants whose rockets struck deeper than ever before into Israel. REUTERS/Majdi Fathi (GAZA  - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT)

هواپیماهای اسرائیلی روز چهارشنبه ۹ ژوئیه به یکی از قرارگاه ‌های حماس در دهکده‌ای در نزدیکی رفح دست‌کم ۱۵ موشک شلیک کردند. رویترز می‌نویسد کودکان این روستا به شدت ترسیده و آسیب روحی دیده‌اند اما به دلایل امنیتی امکان ترک منطقه را ندارند.

پس از پرتاب موشک از سوی شبه‌نظامیان حماس به تل‌آویو، بیت‌المقدس، اشکلون و اشدود و اهداف دیگری در شمال اسرائیل، بنیامین نتانیاهو از تشدید عملیات نظامی در نوار غزه خبر داد.

نخست‌وزیر اسرائیل از تصمیم خود در مقابله جدی با افراط‌گرایان حماس و سایر گروه‌های «تروریستی» خبر داد و پس از مشاوره با نظامیان کشورش گفت: «ارتش خود را برای هرچیزی آماده کرده است.»

گیلعاد اردان، وزیر محیط زیست و یکی از اعضای کابینه امنیتی اسرائیل اعلام کرده که افراط‌گرایان حماس بهای سنگینی برای پرتاب موشک به شهروندان عادی اسرائیل خواهند پرداخت. او گفت: «امنیت شهروندان، اولویت مطلق ماست.» دنی دنون، معاون وزارت دفاع اسرائیل خواستار آن شده که آب و برق و سوخت مردم نوار غزه قطع شود.

Gaza
اسرائیل ظرف ۴۸ ساعت ۵۵۰ بار نوار غزه را بمباران کرده است.

اتحادیه اروپا و امریکا طرفین مناقشه کنونی را از دامن‌زدن به وضعیت برحذر داشته‌ و آنها را به آتش‌بس دعوت می‌کنند. این فراخوان، سه ماه پس از شکست مذاکرات صلح خاورمیانه با میانجیگری آمریکا به طرفین داده می‌شود.

از میان کشورهای همسایه، اردن خواهان توقف هرچه زودتر «تهاجم بربرمنشانه» اسرائیل شده است. مصر از هر دو طرف خواسته مانع گسترش نزاع شوند. یک سخنگوی وزارت خارجه مصر امکان وساطت این کشور در کشمکش موجود را ضعیف دانسته است.

روز چهارشنبه نهم ژوئیه، خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس، آمریکا و جامعه جهانی را به جنایت علیه فلسطینی‌ها متهم کرد. جنگنده‌های اسرائیلی در این روز عملیاتی پیوسته علیه مقر فرماندهی حماس و سکوهای پرتاب موشک این سازمان انجام دادند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز اسرائیل را به «نسل‌کشی» متهم ساخت. عباس پیش‌تر از اسرائیل خواسته بود هرچه زودتر بمباران نوار غزه را خاتمه دهد.

Israelis Autobahn
اتوبانی در تل‌آویو پس از آژیرخطر حملات موشکی حماس

شبه‌نظامیان فلسطینی از روز سه‌شنبه، پرتاب موشک‌های دوربرد به سمت اسرائیل را شروع کرده‌اند. پرتاب این راکت‌ها به قلب اسرائیل موجب به صدا درآمدن آژیر خطر در تل‌آویو و پناه گرفتن هزاران اسرائیلی در پناهگاه‌ها شد. سامانه دفاع موشکی اسرائیل توانست بسیاری از موشک‌ها را پیش از اصابت به هدف ساقط کند.

خشونت در نوار غزه از ۳۰ ژوئن و پس از پیدا شدن اجساد سه نوجوان ربوده شدن اسرائیلی آغاز شد. دولت اسرائیل حماس را عامل این ربایش و قتل معرفی می‌کند. این در حالی است که حماس تاکنون این اتهام را نه رد کرده و نه تکذیب.

دو روز پس از پیدا شدن این سه جوان، محمد ابوخضیر، نوجوان ۱۶ساله فلسطینی در جنگلی در حومه بیت‌المقدس به قتل رسید و جسدش به آتش کشیده شد.

شش یهودی افراطی در پیوند با قتل ابوخضیر دستگیر شده‌اند که سه نفرشان با اقرار به این اقدام، انگیزه خود را انتقام‌جویی از خون سه جوان اسرائیلی خوانده‌اند.

نتانیاهو در دیدار با پدر محمد ابوخضیر به او قول داده که موضوع قتل فرزندش را پیگیری کند. مراسم تشیع جنازه ابوخضیر در بیت‌المقدس شرقی با تشنج و سنگ‌پراکنی به پلیس اسرائیل همراه بود.