سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گزارش وزارت خارجه آمريکا در مورد وضعيت آزادی‌های دينی در جهان و به‌ويژه ايران را «فاقد اعتبار» خواند.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

مرضيه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به گزارش وزارت خارجه آمريکا گفت: «انتشار چنين گزارش‌هايی صرفا ابزاری برای اعمال فشار به ساير کشورها است و فاقد اعتبار است.»

وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار گزارشی از وضعیت آزادی‌های مذهبی در ایران انتقاد کرده بود.

در این گزارش «از تشدید محدودیت‌ها بر مذاهب، مجازات‌ها، فرایند دادرسی قضایی، تعداد بالای زندانیان سیاسی و دیگر موارد در ایران و برخی دیگر از کشورهای جهان در سال ۲۰۱۳میلادی» سخن رفته بود.

طبق گزارش، ایران در ردیف کشورهای میانمار (برمه)، چین، اریتره، کره شمالی، سودان، عربستان سعودی، ترکمنستان و ازبکستان، در فهرست «نگرانی ویژه» قرار گرفته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران بر اساس واکنش همیشگی مسئولان جمهوری اسلامی به انتقاد از وضعیت حقوق بشر در ایران، همان انتقادها را متوجه کشور مطرح کننده ساخت و آمریکا را «يکی از بزرگ‌ترين ناقضان حقوق مذهبی» در جهان نامید.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین با مبنا قرار دادن قانون اساسی جمهوری اسلامی افزود: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران احترام به همه اديان الهی و آزادی برگزاری مراسم و مناسک آنها به صراحت قيد شده و جمهوری اسلامی ايران همواره از اين آزادی‌های مصرح در قوانين دفاع کرده و اصول اسلامی در دفاع از حقوق پيروان ساير اديان الهی و ارزش‌های مشترک اديان الهی را سرلوحه اقدامات خود قرارداده است.

وی گفت: «انتشار چنين گزارش هايی صرفا ابزاری برای اعمال فشار به ساير کشورها است و فاقد اعتبار است.»

روز چهارشنبه ۸ مردادماه ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران از گزارش وزارت امور خارجه آمریکا با عنوان «دفاع مجدد آمریکا از فرقه بهائیت و بهائیان ایران» یاد کرد و نوشت: «وزارت امور خارجه آمریکا در حالی ایران را به نقض حقوق اقلیت‌های دینی متهم می‌کند که اساسا بهائیت نه مذهب است و نه دین بلکه فرقه ای ضاله است که حکومت استعمارگر انگلیس به پاس سال‌ها وطن فروشی و تفرقه‌افکنی به عباس افندی (عبدالبهاء ، مدعی دروغین پیامبری) لقب SIR اهدا کرد.»

وضعیت اقلیت‌های دینی و مذهبی در ایران در طول سال‌های گذشته بارها از سوی نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفته است.

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود، از وضعیت اقلیت‌ها در ایران انتقاد کرده بود.