تاکنون بیش از هزار نفر در اثر ابتلا به ویروس «ابولا» در غرب آفریقا جان باخته‌اند. سازمان بهداشت جهانی اما تعداد تلفات را به مراتب بیش از این عده ارزیابی کرده است.

سازمان بهداشت جهانی در گزارشی که ۱۵ اوت منتشر کرده می‌گوید کارمندان این سازمان در مناطقی که ابولا شیوع پیدا کرده به این نتیجه رسیده‌اند که آمار مبتلایان به این ویروس به درستی و با دقت ثبت نشده است.

دختران لیبریایی. اطلاع‌رسانی سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با ابولا در غرب آفریقا
دختران لیبریایی. اطلاع‌رسانی سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با ابولا در غرب آفریقا

مطابق آماری که در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار دارد تاکنون در کشورهای گینه، لیبریا، سیرالئون و نیجریه ۱۰۶۹ نفر در اثر ابتلا به ابولا مرده‌اند. آمار کشته‌شدگان به مراتب بیش از این تعداد است.

سازمان بهداشت جهانی در گزارش‌ ۱۵ اوت خود پیش‌بینی می‌کند که در هفته‌های آینده ویروس «ابولا» با سرعت بیشتری شیوع پیدا کند و جان عده زیادی را به خطر بیندازد.

هفته گذشته سازمان بهداشت جهانی نسبت به شیوع ابولا در دیگر کشور‌ها هشدار داده بود.

وقتی ویروسی در یک اقلیم مشخص شایع می‌شود، از «اپیدمی» سخن می‌گویند. اما وقتی‌‌ همان ویروس در سطح جهان شیوع پیدا کند، بحث «پاندمی» در میان می‌آید.

مارگارت چان، رییس سازمان بهداشت جهانی، پنجشنبه ۱۴ اوت با سفیران چند کشور اروپایی ملاقات و گفت‌و‌گو کرد. هدف از این دیدار‌ها و گفت‌و‌گو‌ها این بود که برنامه‌ای برای جلوگیری از شیوع ویروس ابولا فرا‌تر از مرزهای غرب آفریقا و مهار کردن این ویروس در کشورهای درگیر تدوین شود.

بسیاری از کشوهای اروپایی از شهروندانشان خواسته‌اند که از سفر به گینه، لیبریا، سیرالئون و نیجریه خودداری کند. ایالت متحده آمریکا حتی سفارتخانه‌اش در این کشور‌ها را تعطیل کرده و از دیپلمات‌ها خواسته است به آمریکا بازگردند.

در همین زمینه:

نخستین بارقه امید؛ مسیر شیوع «ابولا» مشخص شد