در حمله هوایی اسرائیل به یک برج مسکونی در غزه، بیش از ۲۰ نفر زخمی شدند. اسرائیل می‌گوید این ساختمان مرکز فرماندهی حماس بود. حماس ۴ “خبرچین” دیگر را اعدام کرد.

gaza-wohnhaus

عصر شنبه ۲۳ اوت، ارتش اسرائیل ساختمان مسکونی «الزفیر» در غزه را هدف حمله هوایی قرار داد. مقامات اسرائیلی می‌گویند که پنج دقیقه پیش از این حمله، موشکی اخطاری به سقف این ساختمان شلیک کرده‌اند.

ساختمان «الزفیر» پس از حمله یاد شده، فرو ریخت.

اسرائیل هم‌چنین تراکت‌هایی را بر فراز نوار غزه پخش کرد و در آنها از ساکنان منطقه خواست که از حریم پرتاب موشک یا خمپاره شبه‌نظامیان دور شوند.

بنیامین نتانیاهو، روز جمعه ۲۲ اوت پس از کشته شدن یک کودک چهارساله در حمله موشکی حماس به جنوب اسرائیل، تهدید کرده بود که حماس بهای گزافی برای اقدامات خود خواهد پرداخت.

یک سخنگوی ارتش اسرائیل گفت تا ظهر شنبه ۲۳ اوت، دستکم ۴۵ راکت به خاک این کشور پرتاب شده است. محافل فلسطینی نیز می‌گویند در حملات ۲۴ ساعت گذشته اسرائیل به نوار غزه، حداقل ۱۱ نفر کشته شده‌اند.

فراخوان مصر و محمود عباس به مذاکره

دولت مصر و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از اسرائیل و شبه‌نظامیان حماس خواستند که حملات متقابل را پایان داده و مذاکره را از سر گیرند.

وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای از طرفین خواست که گفت‌وگو‌های متوقف شده را ادامه دهند. مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و گروه‌های فلسطینی روز سه‌شنبه ۱۹ اوت پس از نقض آتش‌بس یک روزه و پرتاب موشک از سوی حماس به اسرائیل، متوقف شد و هیات اسرائیلی به فراخوان نتانیاهو از قاهره به تل آویو بازگشت. ارتش اسرائیل نیز حملات خود به نوار غزه را از سر گرفت.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیزخواستار پایان دادن به منازعه شد. او در یک کنفرانس مطبوعاتی در قاهره گفت طرفین نزاع باید هر چه زودتر به میز مذاکره بازگردند تا خونریزی و تخریب بیش از این گسترش نیابد.

عباس پیش‌ از این نشست خبری، با عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر ملاقات کرده بود. او روز جمعه ۲۲ اوت هم در قطر با رهبر سیاسی حماس، خالد مشعل گفت‌وگو کرده بود اما جزییات مذاکرات این دو اعلام نشد.

حماس در این میان چند نفر دیگر از افراد مظنون به همکاری اطلاعاتی با اسرائیل را اعدام کرد. به نوشته رسانه‌های فلسطینی، چهار «خبرچین» اسرائیل در روز شنبه ۲۳ اوت در حیاط مسجدی در شمال نوار غزه تیرباران شده‌اند. حماس می‌گوید که این افراد پیش از اعدام دادگاهی شده بودند.

حماس در روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۱ و ۲۲ اوت نیز ۲۱ نفر را به ظن همکاری اطلاعاتی با اسرائیل اعدام کرده بود. این اقدام با خشم و اعتراض محافل حقوق بشری همراه شد.