کمبود آب در استان تهران باعث شده تا آب کشاورزی شهرستان‌ها، آب شرب تهران را تامین کند و در عمل از سهم کشاورزان کاسته شود.

Water-tehran

به گفته نماینده ورامین در مجلس شورای اسلامی، حق‌آبه کشاورزان دشت ورامین، شامل شهرستان‌های ورامین، قرچک، پیشوا و پاکدشت، به آب شرب تهران اختصاص پیدا کرده است.

حسین نقوی حسینی با انتقاد از عدم مدیریت صحیح منابع آبی گفت که مدیریت آب کشاورزی در شرایط خشکسالی اهمیت بسیار زیادی دارد و برای آب کشاورزی دشت ورامین با حدود ۲۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی باید فکری اساسی کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «خانه ملت»، این نماینده مجلس گفت دولت‌های متعددی در گذشته قول و تعهد دادند که به جای حق‌آبه کشاورزان، فاضلاب تهران را تصفیه کرده تا حق‌آبه کشاورزان منطقه ورامین جبران شود.

نقوی حسینی گفت در دولت گذشته ۴ فاز تصفیه‌خانه جنوب تهران فعال شد و به این ترتیب یک‌سوم حق‌آبه کشاورزان دشت ورامین جبران شد. اما دو‌سوم دیگر این طرح باقی مانده و این اقدامات در دولت جدید متوقف شده است.

با کاهش میزان بارندگی در تهران، تامین آب شرب پایتخت با مشکلاتی مواجه شده است. بنا بر آخرین آمار وزارت نیرو که در آبان ماه اعلام شد، میزان آب سدهای تامین کننده آب تهران نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته است.

حجم آب موجود در مخازن سدهای تامین‌ کننده آب استان تهران در پاییز امسال به ۴۱۰ میلیون مترمکعب رسید که در مقایسه با رقم ۴۶۴ میلیون مترمکعبی آب موجود در سدها در زمان مشابه سال گذشته، کاهش قابل ملاحظه‌ای را نشان می‌دهد.

Mamloo Dam-Tehran
از آب سد ماملو که برای آبیاری ورامین ساخته شده برای آب‌رسانی اضطراری به تهران استفاده می‌شود

با کاهش آب سدهای تهران، وزارت نیرو در آبان ماه مجبور شد برای آب‌رسانی به مناطق شرقی شهر تهران به طور اضطراری از آب سد ماملو استفاده کند. سد ماملو روی رودخانه جاجرود، برای تامین آب شهرهای پاکدشت، ورامین و مناطق جنوبی تهران ساخته شده است، اما با کمبود‌اب در پایتخت، سهم عمده‌ای از آب آن به تهران نیز اختصاص یافته است.

در شهریورماه نیز دولت ۳۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه به وزارت نیرو برای تامین آب و آبرسانی فوری به تهران اختصاص داد. علاوه بر این مقرر شد تا با افزایش قیمت آب، راهکاری برای کاهش مصرف مشترکان پرمصرف به دلیل انگیزه اقتصادی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: ۳۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه برای حل بحران آب تهران

اطلاعات و اخبار نشان می‌دهد که مراکز تولید و صنعتی در منطقه وارمین روز به روز با تعطیلی و مشکلات بیشتر روبه‌رو می‌شوند و کشاورزان نیز با کمبود شدید آب مواجه هستند.

در همین حال گزارش شده است که استان قزوین و کشاورزان و صنایع مستقر در آن نیز با کمبود شدید آب روبه‌رو هستند.

رجب رحمانی، نماینده مردم تاکستان در مجلس با اعلام این خبر در روز چهارشنبه ۸ بهمن ماه در صحن علنی مجلس گفت بی‌آبی استان قزوین و شهرستان تاکستان و روستاهای تابعه را رنج می‌دهد و «این مناطق از عدم وجود آب شرب و آب کشاورزی می‌سوزند».

«بررسی آلودگی آب تهران هنوز به سرانجام نرسیده است»

تهران به جز مشکل کمبود آب، با احتمال آلودگی آب آشامیدنی نیز روبه‌روست.

Water_Tehran_01

در آبان و آذرماه سال ۹۳ اختلافات گسترده‌ای بین مسئولان شورای شهر تهران و وزارت بهداشت بر سر آلودگی آب تهران بروز کرد. در حالی که کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران، از شهروندان پایتخت خواسته بود دیگر از آب لوله‌کشی استفاده نکنند و فقط آب معدنی و آب بطری بنوشند، وزارت بهداشت آلوده بودن‌ آب تهران را تکذیب و  کیفیت آب شهر را کاملا سالم و بهداشتی اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: آلودگی آب تهران؛ پرونده‌ای که هنوز مختومه نیست

اختلاف نظر بر سر آلودگی آب تهران باعث شد تا پرونده این موضوع برای بررسی بیشتر به سازمان بازرسی کل کشور ارسال شود.

با این‌حال حسین طلا، نماینده تهران در مجلس، روز ۷ بهمن ماه اعلام کرد تاکنون مستندی در خصوص آلودگی آب تهران به مجمع نمایندگان  این استان ارسال نشده است.

به گفته این نماینده مجلس، در خصوص وضعیت آب تهران باید با صراحت آلودگی آن تکذیب یا تایید شود و اگر آلودگی آب اثبات شود، باید مسئولان مربوط، پاسخگوی قصور خود باشند.

او گفت در این زمینه باید دید نتایج بررسی سازمان بازرسی در خصوص آب تهران چه خواهد بود.