ایالات متحده آمریکا و بریتانیا سفارتخانه‌هایشان در صنعا را به دلیل ملاحظات امنیتی تعطیل کردند.

شورشیان حوثی در صنعا، پایتخت یمن
شورشیان حوثی در صنعا، پایتخت یمن

به گزارش خبرگزاری فرانسه دولت بریتانیا در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «اوضاع امنیتی یمن در روزهای گذشته رو به وخامت گذاشته تا آن حد که امنیت کارمندان سفارتخانه بریتانیا در صنعا به خطر افتاده و به همین دلیل آن‌ها خاک یمن را ترک کرده‌اند.»

جین ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم اعلام کرده که تا اطلاع ثانوی سفارت و کنسولگری‌های آمریکا در یمن تعطیل شده‌اند. به گفته ساکی دولت آمریکا ابتدا وضعیت امنیتی یمن را به دقت می‌سنجد و سپس چنانچه این کشور به ثبات برسد، سفارتخانه‌اش در یمن را مجدداً باز می‌کند. دولت آمریکا از همه شهروندان آمریکایی خواسته خاک یمن را ترک کنند.

پیش از این در ماه ژانویه در اثر درگیری‌های نظامی بین شیعیان حوثی و نیروهای دولتی در صنعا چند کشور اروپایی از جمله فرانسه و هلند سفارتخانه‌هایشان در یمن را تعطیل کرده بودند.

جمعه ۶ فوریه شورشیان حوثی از انحلال پارلمان یمن و تشکیل یک شورای ریاست جمهوری خبر داده بودند. قرار است این دولت موقت به مدت دو سال بر یمن حکومت کند.

عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن و همچنین دولت خالد بحاح، نخست وزیر این کشور استعفا داده‌اند. قرار است که یک «شورای ملی» وظیفه پارلمان را به عهده بگیرد.

از روز دوشنبه ۹ فوریه مذاکرات بین طرفین درگیری آغاز شده است. سازمان ملل متحد بر این مذاکرات نظارت دارد.

عبدالملک بدرالدین حوثی، رهبر شورشیان در سخنانی که از تلویزیون دولتی یمن پخش شد وعده داد که به زودی ثبات و امنیت به یمن بازخواهد گشت. او نگرانی بریتانیا و آمریکا را بی‌دلیل خواند و گفت امنیت در صنعا برقرار است.

در یمن علاوه بر شیعیان حوثی شبکه‌ای از طرفداران القاعده نیز فعالیت دارند.

در سال‌های گذشته ایالت متحده آمریکا هرچند‌گاه یک بار سفارتخانه‌اش در یمن را به خاطر ملاحظات امنیتی تعطیل کرده است. ترکیه و الجزایر حفاظت از منافع آمریکا در یمن را به عهده گرفته‌اند. علاوه بر فرانسه و هلند، سایر کشورهای اتحادیه اروپا نیز قصد دارند به زودی سفارتخانه‌هایشان در یمن را تعطیل کنند.