اتحادیه اروپا ۹ نهاد و ۱۹ نفر از شهروندان روسیه و اوکراین را که از جدایی‌طلبان شرق اوکراین حمایت می‌کنند، به لیست سیاه تحریم‌ها اضافه کرد. این‌ها نهادها یا افرادی هستند که بنا به گفته اتحادیه اروپا «تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال اوکراین» را تهدید یا تضعیف می‌کنند.

Ukraine Russia War

در جلسه روز ۱۵ فوریه و بیانیه روز ۱۶ فوریه وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا، تحریم‌های بیشتر علیه شرکت‌ها، نهادها و افراد روس و اوکراینی که با جدایی‌طلبان شرق اوکراین ارتباط دارند، تصویب شد. ۱۹ شخصیت سیاسی و نظامی دیگر به لیست سیاه اتحادیه اروپا اضافه شدند و به موجب آن در حال حاضر حق سفر به اتحادیه اروپا را ندارند و دارایی‌های آن‌ها در بانک‌های اتحادیه اروپا مصادره شده است.

یک خواننده اوکراینی هم که از جدایی‌طلبان شرق این کشور حمایت معنوی کرده است، به لیست سیاه اتحادیه اروپا اضافه شده است. بیشتر اسامی اما متعلق به نظامیان مشغول به کار در وزارت دفاع روسیه یا نهادهایی است که با نظامیان روس و شرق اوکراین در رابطه اقتصادی هستند.

ژنرال ارکادی باخین، معاون اول وزیر دفاع روسیه و آناتولی آنتونوف، معاون وزیر دفاع و آندره کارتوپولوف، معاون ستاد کل نیروهای مسلح روسیه از جمله افرادی هستند که نام آن‌ها در لیست تحریم‌شدگان اتحادیه اروپا دیده می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در مسکو این تحریم‌ها را محکوم کرد و گفت که «تحریم‌های جدید به اوضاع اوکراین کمکی نخواهد کرد.»

بیشتر بخوانید: اوکراین: نبردها در اطراف شهرهای استراتژیک ادامه دارد؛ درگیری‌های شدید در شرق اوکراین با وجود توافقنامه صلح و صندوق جهانی پول به یاری اقتصاد اوکراین می‌شتابد

با اضافه شدن ۲۸ نام جدید به لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا، مجموع افراد ممنوع از سفر که مسدود شدن دارایی‌هایشان نیز تأیید شده است، ۱۵۱ نفر و مجموعه نهادهای تحریم شده ۳۷ سازمان است.

وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا پس از موشک‌باران ۲۴ ژانویه ماریوپول در جنوب اوکراین، تصمیم گرفتند فشار بیشتری به روسیه و حامیان جدایی‌طلبان شرق اوکراین بیاورند. گسترش لیست تحریم‌ها یکی از استراتژی‌هایی بود که در این راستا تأیید شد. در تهاجم موشکی جدایی‌طلبان شرق اوکراین به ماریوپول، ۳۰ نفر کشته شدند.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا، لیست تحریم‌های بیشتر را از ۹ فوریه آماده داشتند اما انتشار رسمی آن را تا پایان مذاکرات مینسک ۲ به تعویق انداختند. کشورهای اتحادیه اروپا امیدوار بودند که مذاکرات هفته گذشته در مینسک بین رهبران فرانسه، آلمان، روسیه و اوکراین در توافق بر سر آتش‌بس موفق باشد. اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که در صورت التزام عملی به توافق آتش‌بس، تحریم‌های بیشتر به تعویق خواهند افتاد.

بیشتر بخوانید: اتحادیه اروپا تحریم‌های بیشتر علیه روسیه را به تعویق انداخت

با وجود اینکه فرانسه و آلمان در تاریخ ۱۲ فوریه در پایتخت بلاروس اعلام کردند که روسیه و اوکراین توافق آتش‌بس را بر اساس عقب‌نشینی روسیه از مرزهای اوکراین و تخلیه سلاح‌های سنگین از خط مقدم پذیرفته‌اند، کشورهای بریتانیا و ایالات متحده آمریکا به التزام روسیه به این توافق شک داشتند.

آتش‌بس در شرق اوکراین قرار بود از تاریخ یک‌شنبه ۱۵ فوریه/ ۲۶ بهمن رسمیت بیابد اما در همان روز آتش‌بس، روسیه و اوکراین یکدیگر را به نقض مفاد توافق متهم کردند و جنگ ادامه یافته است.

بیشتر بخوانید: مذاکرات مینسک؛ پوتین توافق بر سر بحران اوکراین را اعلام کرد؛ سند صلح در چشم‌انداز نشست مینسک برای حل مناقشه اوکراین و مذاکرات مینسک به موازات ادامه کشمکش در شرق اوکراین آغاز شد

وزرای خواجه اتحادیه اروپا در نشستی در بروکسل در روز ۱۵ فوریه، تصمیم گرفتند با توجه به اینکه جنگ همچنان در مرزهای روسیه و اوکراین ادامه دارد، لیست گسترش تحریم‌ها را به طور رسمی منتشر کنند.

بیشتر بخوانید: تداوم درگیری‌ها در شرق اوکراین پیش از برگزاری نشست مینسک