سازمان ملل در گزارش تحقیقاتی خود که روز دوشنبه ۲۲ ژوئن / اول تيرماه منتشر شد اعلام کرد که در درگیری‌های نظامی تابستان ۲۰۱۴ در غزه، ارتش اسرائیل و گروه‌های مسلح فلسطینی دست به «جنایت جنگی» زده‌اند.

جنگ اخیر غزه ۵۱ روز به درازا کشید و در مجموع از فلسطینی‌ها دو هزار و ۱۴۰ نفر و از اسرائیلی‌ها ۷۳ نفر کشته شدند.
جنگ اخیر غزه ۵۱ روز به درازا کشید و در مجموع از فلسطینی‌ها دو هزار و ۱۴۰ نفر و از اسرائیلی‌ها ۷۳ نفر کشته شدند.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، کمیسیون مستقل سازمان ملل برای تحقیق در مورد درگیری‌های غزه که از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل مسئول گردآوری مدارک لازم در این‌باره شده بود، گزارش جامع خود را در ژنو منتشر کرد.

در این گزارش آمده است که «اطلاعات قابل توجه به‌دست آمده، امکان جنایات جنگی مرتکب شده توسط اسرائیل و گروه‌های مسلح فلسطینی را برجسته می‌سازند.»

مری مک‌گاوِن، قاضی آمریکایی و مدیر کمیسیون مستقل سازمان ملل برای تحقیق در مورد درگیری‌های غزه، گفت: «میزان تخریب و رنج انسانی در غزه بی‌سابقه بوده و ضربه‌ای به نسل‌های آینده وارد کرده است.»

جنگ اخیر غزه در ماه‌های ژوئیه و اوت ۲۰۱۴ رخ داد و ۵۱ روز به درازا کشید.

این گزارش «مصونیت از مجازات در تمام سطوح» در مورد عملیات نیروهای اسرائیلی را محکوم کرد و این کشور را فراخواند تا «تراز کارکرد اسفناک» خود را ارائه دهد تا مسئولان این اعمال تحت پیگرد قرار گیرند.

کمیسیون مستقل سازمان ملل همچنین از این‌که مقامات فلسطینی کسانی که قوانین بین‌المللی را نقض کرده‌اند هیچ‌گاه به دست عدالت نسپرده‌اند، اظهار تأسف کرده است.

بر اساس این گزارش در جنگ غزه یک هزار و ۴۶۲ غیرنظامی فلسطینی که یک‌سوم آن‌ها کودک بودند کشته شدند. در اسرائیل نیز بر اثر شلیک موشک از سوی غزه، شش غیرنظامی کشته و یک هزار و ۶۰۰ نفر زخمی شدند. با در نظر گرفتن کشته‌های نظامی از دو طرف، در مجموع از فلسطینی‌ها دو هزار و ۱۴۰ نفر و از اسرائیلی‌ها ۷۳ نفر کشته شدند.

کمیسیون مستقل سازمان ملل از «افزایش شدید» حملات هوایی و شلیک موشک در جنگ اخیر غزه گفته و افزوده است اسرائیل شش هزار حمله هوایی و گروه‌های فلسطینی حدود ۵۰ هزار شلیک توپخانه و تانک، چهار هزار و ۸۸۱ شلیک موشک و یک هزار و ۷۵۳ شلیک خمپاره داشته‌اند.

اسرائیل به شدت با تصمیمات این کمیسیون مخالفت کرد و اجازه نداد کمیسیون تحقیق سازمان ملل از اسرائیل بازدید کند.

کمیسیون اظهارات شاهدان دو طرف را از طریق کنفرانس‌های تلفنی جمع‌آوری کرد. اسرائیل در تمام دوران فعالیت این کمیسیون آن را تحت فشار قرار داد و حتی رئیس کمیسیون را به استعفا کشاند و انتشار گزارش را که قرار بود در ماه مارس صورت گیرد تا ماه ژوئن به تأخیر انداخت.

کمیسیون نسبت به «استفاده اسرائیل از سلاح‌های کشنده در ابعاد گسترده» و همچنین «شلیک بی‌رویه» هزاران موشک از طرف فلسطینی‌ها ابراز نگرانی کرد.

در حالی کمیسیون مستقل سازمان ملل گفته است اسرائیل و گروه‌های مسلح فلسطینی در جنگ غزه مرتکب «جنایات جنگی» شده‌اند که چندی پیش به‌رغم کشته و زخمی شدن هزاران کودک در جنگ غزه، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل ترجیح داد امسال نام اسرائیل و حماس در «لیست سیاه» ناقضان حقوق کودکان نیاید.

بیشتر بخوانید: حذف نام اسرائیل و حماس از «لیست سیاه» سازمان ملل درباره ناقضان حقوق کودکان