دولت ائتلافی آلمان در یک نشست ویژه طولانی در پیوند با ورود انبوه پناهجویان از مجارستان به این کشور، بر سر افزایش بودجه برای سامان دادن به وضعیت پناهجویان به توافق رسید.

در دو روز شنبه و یکشنبه ۲۰ هزار پناهجو از مجارستان خود را به مونیخ رساندند.
در دو روز شنبه و یکشنبه ۲۰ هزار پناهجو از مجارستان خود را به مونیخ رساندند.

به‌گزارش خبرگزاری آلمان، این نشست طولانی تا پاسی از یکشنبه شب ۶ سپتامبر / ۱۵ شهریور ادامه داشت و بر اساس نتایج آن منابع مالی در بودجه فدرال سال ۲۰۱۶ سه میلیارد یورو، و بودجه ایالت‌ها و شهرها نیز سه میلیارد یورو افزایش خواهند یافت اما بخش‌هایی از قوانین پناهندگی سخت‌تر خواهند شد.

دولت ائتلافی آلمان متشکل از سه حزب دمکرات مسیحی، سوسیال دمکرات و سوسیال مسیحی بایرن است.

پیش از نشست شب گذشته، با ورود هزاران پناهجو به آلمان، حزب راستگرای سوسیال مسیحی بایرن نسبت پذیرش پناهجویان انتقادهایی از سیاست‌های‌ آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان کرد.

افزون بر این تصمیمات، آلمان بودجه وزارت امور خارجه را برای مدیریت بحران، ۴۰۰ میلیون یورو در سال افزایش می‌دهد. همچنین به پلیس فدرال سه هزار پست اضافه خواهد شد.

در مورد قوانین پناهندگی، تصمیم بر این شد که به جای پرداخت پول نقد به پناهجویان، اجناس مورد نیاز در اختیار آن‌ها قرار گیرد تا از احتمال حیف و میل ناروای پول نقد جلوگیری شود.

از سوی دیگر به فهرست «کشورهای مبداء امن»، آلبانی، کوسوو و مونته‌نگرو افزوده شد. بدین ترتیب پناهجویانی که از این کشورها به آلمان آمده‌اند هر چه سریع‌تر به کشورهای خود بازگردانده خواهند شد.

در مورد جزئیات این اقدامات قرار است دولت های ایالتی در نشستی که در روز ۲۴ سپتامبر / دوم مهرماه برگزار خواهد شد، تصمیم‌گیری کنند.

در دو روز شنبه و یکشنبه ۲۰ هزار پناهجو از مجارستان خود را به مونیخ رساندند. چند هزار نفر از آن‌ها صبح دوشنبه ۷ سپتامبر / ۱۶ شهریور به شهرهای دورتموند و دوسلدورف منتقل شدند. مقامات آلمان پیش‌بینی می‌کنند که در روز دوشنبه بیش از ۱۱ هزار پناهجوی دیگر وارد آلمان شوند.

این در حالی است که دولت راستگرای مجارستان خواهان بستن مرزها شده است.

مقامات آلمانی بارها خواهان سیاست مشترک اتحادیه اروپا در قبال پناهجویان شده‌اند اما اختلاف‌نظر در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در زمینه حقوق پناهندگان و چگونگی توزیع آن‌ها در میان کشورها، همچنان مانع از اتخاذ سیاستی کارساز در این زمینه شده است.