سربازان عراق حملات جدیدی را به بخش قدیمی موصل واقع در غرب این شهر آغاز کرده‌اند. به همین دلیل ده‌ها هزار نفر از جمله شمار زیادی کودک راه فرار از این منطقه شهر را برگزیده‌اند.

آوارگانی که از موصل گریخته‌اند.
آوارگانی که از موصل گریخته‌اند.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه نبردها علیه گروه «دولت اسلامی» (داعش) در غرب موصل تاکنون بیش از ۴۵ هزار نفر غیرنظامی را مجبور به ترک خانه‌های خود کرده است.

سازمان جهانی مهاجرت یکشنبه ۵ مارس / ۱۵ اسفند اعلام کرد که هفت هزار و ۶۱۹ خانواده که تعداد اعضای آن ۴۵ هزار ۷۱۴ نفر می‌شوند از موصل گریخته‌اند.

درگیری‌ها علیه داعش در بخش مسکونی موصل واقع در غرب رود دجله ۲۵ فوریه / ۷ اسفند آغاز شد. بسیاری از ساکنان این منطقه در حال حاضر به اردوگاه‌های پناهندگی اطراف موصل پناه برده‌اند. تنها در روز سه‌شنبه نام ۱۷ هزار نفر در این اردوگاه‌ها ثبت شد.

سازمان جهانی مهاجرت می‌گوید با در نظر گرفتن کسانی که از بخش شرقی موصل گریخته‌اند، در مجموع ۲۰۶ هزار نفر از این شهر فرار کرده‌اند. ارتش عراق بخش شرقی موصل را در ماه ژانویه به تصرف خود در آورد.

در روز جمعه ۳ مارس / ۱۳ اسفند نیز صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد که نیمی از ۳۰ هزار پناهجوی گریخته از غرب موصل کودک هستند.

شاهدان محلی از درگیری‌های شدید در این منطقه خبر داده‌اند. آن‌ها گفته‌اند که کودکان خسته و بسیار ترسیده بودند و اکثر کسانی که گریختند تنها وسایل مورد نیاز را با خود برداشتند.

سازمان ملل از احتمال آواره شدن ۲۵۰ هزار نفر سخن گفته است. در بخش غربی موصل بر اساس تخمین‌های سازمان ملل حدود ۸۰۰ هزار نفر زندگی می‌کنند.

نبرد برای بازپس‌گیری موصل از ماه‌ها پیش آغاز شد. موصل از سال ۲۰۱۴ تحت کنترل داعش قرار دارد و به‌عنوان آخرین سنگر اصلی داعش در عراق محسوب می‌شود.

در ماه اکتبر ۲۰۱۶ نیروهای ارتش عراق و هم‌پیمانانش حملات خود برای تصرف کامل موصل را آغاز کردند و موفق شدند کنترل بخش شرقی شهر را در دست بگیرند. در پایان ماه فوریه حمله برای فتح بخش غربی شهر آغاز شد.

امروز (یکشنبه ۵ مارس / ۱۵ اسفند) نیروهای عراقی تحت‌ حمایت آمریکا حمله تازه‌ای را از کرانه غربی رودخانه دجله به سوی بخش قدیمی موصل که در تصرف داعش است آغاز کردند.

به‌گفته فرماندهی ارتش عراق آن‌ها از جمله در محله الدواسه موصل با داعشی‌ها درگیر شدند. در این محله مقر فرمانداری و دیگر ساختمان‌های دولتی استان نینوا قرار دارند.

یک فرمانده ارتش عراق به رویترز گفت برخی از نیروها تنها چند صد متر از ساختمان‌های دولتی در نزدیکی بخش قدیمی موصل قرار دارند.

تصرف ساختمان‌های اداری دولتی معنای نمادینی برای نیروهای عراقی دارد. پیشروی این نیروها مدتی به‌دلیل شرایط آب و هوایی با کندی صورت گرفت.

در صورت تصرف کامل موصل، داعش ضربه سنگینی در عراق خواهد خورد. با این حال، نیروهای دولتی عراق ظاهراً در مناطق اشغالی حقوق بشر را نقض کرده‌اند. آن‌ها در بسیاری از روستاها به‌عمد خانه‌ها را ویران کرده‌اند. کسانی که از این منطقه گریخته‌اند گفته‌اند که نیروهای ارتش و پلیس عراق و همچنین شبه‌نظامیان متحدشان در برخی از نقاط اطراف موصل دست به غارت زده‌اند.

بیشتر بخوانید: