جمهوری اسلامی ایران در قالب سند چشم‌انداز ۲۰ ساله نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ نفر را در بندر چابهار اسکان خواهد داد.

نیمی از جمعیت چابهار حاشیه‌نشین است. عکس- آرشیو

مجید روستا عضو هئیت مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران دوشنبه ۵ تیر گفت که جمعیت چابهار تا سال ۱۴۰۴ به یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت.

به گفته او، اسکان جمعیت در چابهار در راستای «طرح توسعه سواحل مکران» صورت می‌گیرد.

بر اساس اعلام منابع دولتی جمعیت چابهار در حال حاضر ۲۸۳ هزار نفر است. به گفته مقام‌های محلی بیش از نیمی از جمعیت کنونی چابهار «حاشیه‌نشین» هستند. جمعیت حاشیه‌نشیان چابهار ۱۵۰ هزار نفر برآورد شده است.

پیش از این اکبر ترکان مشاور عالی رئیس جمهوری ایران هم گفته بود که در طرح آمایش جمعیت، ۵ میلیون نفر به شمار ساکنان سواحل مکران در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان افزوده خواهد شد.

دولت جمهوری اسلامی ایران در حالی سیاست انتقال جمعیت به سواحل جنوبی و به ویژه سیستان و بلوچستان را در پیش گرفته که بخشی از ساکنان این منطقه به دلیل فقدان امکانات و بیکاری به سایر نقاط ایران مهاجرت می‌کنند.

به گفته علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان، این استان بالاترین نرخ «مهاجر‌فرستی» را دارد.

افزایش جمعیت سواحل جنوبی ایران و به ویژه بلوچستان یکی از سیاست‌های جمهوری اسلامی در راستای «طرح افزایش امنیت ملی» است که طی چهار سال گذشته با سرعت در دستور کار دولت حسن روحانی قرار گرفته است.

در نخستین مرحله اجرای این طرح، ۱۰ هزار نفر از نظامیان نیروی دریایی ارتش ایران به همراه خانواده‌هایشان به این منطقه منتقل شدند.

به گزارش منابع نزدیک به فعالان بلوچ در ایران، تا پایان بهمن ۱۳۹۵، ۲۰ هزار نفر از نظامیان ارتش به همراه خانواده در این منطقه اسکان داده شده‌اند.

فعالان حقوق اقلیت‌ها انتقال جمعیت به بلوچستان را «اقدام دولت برای تغییر ترکیب جمعیتی» می‌دانند که در راستای برنامه‌های امنیتی – نظامی صورت می‌گیرد.

بر اساس آمارهای رسمی نزدیک به ۷۹ درصد جمعیت استان سیستان و بلوچستان «بلوچ » و «سنی» هستند که دولت ایران با انتقال جمعیت، به دنبال تغییر ترکیب جمعیتی است.

فعالیت‌های اقتصادی سپاه پاسداران، بنیاد برکت و آستان قدس رضوی در مناطق محروم سیستان و بلوچستان که طی دو دهه گذشته محل درگیری‌های مسلحانه نیروهای نظامی ایران با گروه‌های مسلح مخالف جمهوری اسلامی بوده است، نیز به همین منظور افزایش یافته است.


در همین زمینه:

«حاشیه‌نشینان چابهار بدترین وضع زندگی در ایران را دارند»