نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی حسن روحانی برای کابینه دوازدهم، صلاحیت محمد جواد آذری جهرمی، وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت ارتباطات و فن‌آوری را نیز بررسی کردند. آنچه که مورد توجه قرار نگرفت، پیشینه و برنامه آذری جهرمی بود. راهکارهای او برای خصوصی‌سازی زیر سقف سانسور چیست؟ این پرسش بی‌پاسخ ماند.

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات

آذری جهرمی در گفت‌وگویی که یکشنبه گذشته با روزنامه ایران انجام داده، اعلام کرده که از سال ۸۴ تا ۹۲ در وزارت اطلاعات کار می‌کرده است. کمپین بین‌المللی حقوق بشر روز گذشته با صدور بیانیه‌ای به «سوابق مخدوش» وزیر پیشنهادی ارتباطات و فن‌آوری اشاره کرده و گفته است که او در سال ۸۸ بازجویی «فنی» از پنج نفر از اعضای ستاد قیطریه میرحسین موسوی را به عهده داشته است.

محمد علی پورمختار، نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با انتصاب آذری جهرمی به سمت وزیر ارتباطات گفت یکی از ویژگی‌های وزیر پیشنهادی «پنهانکاری» است. این نماینده مجلس به سابقه اندک آذری جهرمی در وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت نگرانی او از این است که وزارت ارتباطات به وزارت اطلاعات تبدیل شود.

سندیکای صنعت مخابرات ایران و ایرانسل از محمد جواد آذری جهرمی حمایت کرده‌اند. وزیر پیشنهادی نیز وعده داده است که در نخستین گام‌ها از توئیتر رفع فیلتر کند. نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در مخالفت با آذری جهرمی، او را متهم کرد که در پی تداوم سیاست‌های محمود واعظی، وزیر پیشین ارتباطات است. او از آذری جهرمی به عنوان «پدر تلگرام» در ایران یاد کرد و از او پرسید:

« به شما می‌گویند پدر تلگرام، گفته شده سرورهای تلگرام به ایران آمده، کجا است که این موضوع دیده نمی‌شود. شما مشکل تلگرام را چگونه حل کرده‌اید؟»

گفته شده بود که تلگرام سرورهایش را به ایران منتقل کرده، اما مدیرعامل تلگرام این موضوع را تکذیب کرد. رفع فیلتر از توئیتر هم همچنان یک چالش است: محمود واعظی، وزیر پیشین ارتباطات در فروردین سال جاری اعلام کرده بود که رفع فیلتر از توئیتر به عهده کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است. این کارگروه که در سال ۸۸ یعنی در زمانی که آذری جهرمی به عنوان بازجو در خدمت وزارت اطلاعات بوده تشکیل شده زیر نظر دادستان کل کشور تشکیل می‌شود و نمایندگانی از قوای مقننه و مجریه، به همراه نماینده صدا و سیما، فرمانده نیروی انتظامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره فیلترینگ سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی تصمیم می‌گیرد. حسن روحانی در کارزار انتخاباتی‌اش وعده داده بود که دولت را با کمک شبکه اینترنت کوچک می‌کند. خصوصی‌سازی شبکه اینترنت هم یکی از برنامه‌های وزیر پیشنهادی ارتباطات است. نمایندگان مجلس هیچیک از این چالش‌ها را در بحث و گفت‌وگو درباره صلاحیت آذری جهرمی مطرح نکردند.

حمیده زرآبادی، نماینده مردم قزوین گفت:

« مجلس مخالف خصوصی‌سازی نیست اما نقش دولت در اجرای حاکمیت حیاتی است که اگر غیر از این باشد لطمات جبران‌ناپذیری را به کشور وارد می‌کند.»

حسین افضلی، نماینده اقلید که از موافقان آذری جهرمی بود، به تسلط وزیر پیشنهادی بر فضای مجازی اشاره کرد و گفت:

«اکنون فضای مجازی همچون اسب تراوا شده است با این توصیف که دیگر دشمن پشت دروازه شهر نیست و وسط شهر امکان آتش زدن اسب تراوا وجود ندارد پس تنها راهکار مقابله با آن آماده کردن فضای مجازی و کنترل آن است.»

رمضا‌نعلی سبحانی‌فر، نماینده مردم سبزوار هم بیش و کم به همبن سیاق تسلط آذری جهرمی بر فضای مجازی را یکی از نقاط قوت او برشمرد و گفت که به گمان او وزیر پیشنهادی باعث از بین رفتن «فساد سیستماتیک» در اینترنت فارسی‌زبان خواهد شد.

بیشتر بخوانید: