وزیر خارجه ایران به ادعای رئیس‌ جمهوری آمریکا درباره اینکه یک کشتی آمریکایی یک فروند پهپاد ایران را سرنگون کرده واکنش نشان داد گفت: “هنوز هیچ اطلاعاتی نداریم که پهپادی از دست داده باشیم.”

عکس از آرشیو – حمل یک پهپاد ایرانی

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک به خبرنگاران گفت که ایران پهپادی از دست نداده و خبری مبنی بر سرنگونی پهپادی به آنها نرسیده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه ۱۸ ژوئیه/ ۲۷ تیر در سخنانی در کاخ سفید اعلام کرد که کشتی تهاجمی “یو اس اس باکسر” نیروی دریایی آمریکا بر فراز تنگه هرمز یک پهپاد ایرانی را منهدم کرده است.

پاسخ ظریف به خبرنگاران در سازمان ملل: “ما هیچ اطلاعاتی در مورد سقوط پهپاد نداریم.”

ساعتی بعد از ویدئوی بالا محمد جواد ظریف به زبان فارسی به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت که “موضوع پهپاد همچنان موضوعی است که تحت بررسی است. بر اساس آخرین اطلاعاتی که از تهران دریافت کردم هنوز ما هیچ اطلاعاتی نداریم که پهپادی از دست داده باشیم.”

وزیر خارجه ایران همچنین در توئیتر تصویری از نقشه‌ فاصله میان ایران و آمریکا را منتشر کرده که در آن محیط مرزی هر دو کشور با رنگ زرد و تنگه هرمز با دایره قرمز مشخص شده است. این پیام مشخص نیست چیست اما ظریف بالای آن نوشته است: “جهت یادآوری”.

به نظر می‌رسد که اشاره او به موقعیت جغرافیایی دو کشور، فاصله زیاد آنها باهم، فاصله آمریکا از تنگه هرمز و مرتبط به خبر سرنگونی پهپاد ایرانی توسط آمریکا در تنگه هرمز باشد.

وزیر خارجه ایران یک شب پیش از این خبر در گفت‌وگو با فرید زکریای سی‌ان‌ان در رابطه با سرنگونی یک فروند پهپاد آمریکایی توسط سپاه گفته بود:

“این پهپاد با ورود به حریم هوایی ایران نه تنها تمامیت ارضی ما را مورد تهدید قرار داد، بلکه تهدیدی علیه امنیت ملی ما هم بود. تحمل نخواهیم کرد خارجی‌ها ۶۰۰۰ مایل از سواحل خودشان به سمت سواحل ما بیایند و حاکمیت و ثبات ملی ما را تهدید کنند. “

ترامپ در رابطه با پهپاد ایرانی‌ که می‌گوید آمریکا آن را سرنگون‌کرده گفته بود که این پهپاد یک کشتی آمریکایی را تهدید کرده بوده.

به گفته ترامپ پهپاد ایرانی کشتی «یو اس اس باکسر» را از فاصله هزار متری تهدید کرده و در نتیجه این ناو آمریکایی به آن حمله کرده است.

«یو اس اس باکسر» تحت فرماندهی ناوگان پنجم دریایی آمریکا قرار دارد و اوایل تیر همزمان با سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان و دیدار و گفت‌وگو با پادشاه سعودی در جده، به کشتی‌های تهاجمی «یواس‌اس جان پی مارتا» و کشتی «یو‌اس‌اس هارپر فری» ملحق شد.

ترامپ در ادامه سخنانش از جامعه بین‌المللی خواست ایران را محکوم کند و از کشتی‌های تجاری خود در خلیج فارس حفاظت کند.

سپاه پاسداران چند ساعت قبل از سخنرانی ترامپ با صدور اطلاعیه‌ای از توقیف یک کشتی حامل سوخت در لارک خبر داده بود. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: ««ایران باید به این اقدام غیرقانونی پایان دهد و خدمه شناوری را که توقیف کرده فوراً آزاد کند.»

قرار است بحرین پاییز سال ۲۰۱۹ میزبان کنفرانسی باشد که موضوع آن تهدیدهای ایران برای امنیت کشتیرانی در خلیج فارس است. تمامی ۶۵ کشوری که به کنفرانس ورشو در بهمن سال گذشته دعوت شده بودند به کنفرانس بحرین هم دعوت خواهند شد.

در همین زمینه: