کمیته‌ای ویژه در شورای امنیت سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی اعلام کرده که جمهوری اسلامی ایران برخی تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور  را نقض کرده است.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز در گزارش ۶۷ صفحه‌ای ارائه شده از سوی این کمیته که توسط گروهی از کار‌شناسان ناظر بر تحریم‌ها تهیه شده، جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته به طور غیرقانونی دو بار برای سوریه و یک‌بار برای شبه‌نظامیان طالبان در افغانستان اسلحه ارسال کرده است. به گفته آن‌ها، این گزارش سال گذشته تهیه شده بود اما روسیه، از انتشار آن تاکنون ممانعت به عمل آورده بود.
 
اواخر اردیبهشت ماه گذشته نیز، این گروه از کار‌شناسان ناظر بر تحریم‌های سازمان ملل متحد اعلام کرده بودند که با وجود تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه حکومت بشار اسد، ایران همچنان سلاح به سوریه می‌فرستد.
 
شورای ملی سوریه، که بزرگ‌ترین گروه مخالفان حکومت بشار اسد به شمار می‌رود ماه گذشته با انتشار بیانیه‌ای جمهوری اسلامی ایران را به انتقال میلیارد‌ها دلار به حساب دولت سوریه و ارسال کمک‌های نظامی و دخالت در امور داخلی این کشور متهم کرد.
 
شورای ملی سوریه، که بزرگ‌ترین گروه مخالفان حکومت بشار اسد به شمار می‌رود ماه گذشته با انتشار بیانیه‌ای جمهوری اسلامی ایران را به انتقال میلیارد‌ها دلار به حساب دولت سوریه و ارسال کمک‌های نظامی و دخالت در امور داخلی این کشور متهم کرد 
هم‌چنین دولت ایالات متحده امریکا نیز اواخر بهمن ماه گذشته ایران را به ارسال سلاح و مشاوره به متحدان این کشور در خاورمیانه متهم کرد و وزارت خزانه‌داری آمریکا، وزارت اطلاعات ایران را به دلیل حمایت از حکومت سوریه در سرکوب مخالفان خود تحریم کرد.
 
در واکنش به این اتهام، سخنگوی وزارت خارجه ایران آن را “شایعه‌ای بی‌اساس” خواند و گفت که “ایران هر گونه اقدام خشونت‌آمیز را محکوم و از اصلاحات به نفع مردم سوریه حمایت می‌کند.”
 
در بخش دیگری از گزارش اخیر کمیته ناظر بر تحریم‌های سازمان ملل، این کمیته، خواستار تحریم شرکت‌های “حمل و نقل هوایی یاس ایر”، “صادرات و واردات اس‌ای‌دی” و یک شرکت صنعتی تولیدکننده مواد شیمیایی به نام “گروه صنایع شیمیایی و توسعه” شده‌ است.
 
بنا بر اعلام نظر کار‌شناسان سازمان ملل متحد این شرکت‌ها، از جمله مجموعه‌هایی هستند که به “برنامه اتمی و موشکی ایران کمک کرده یا به سرپیچی ایران از تحریم‌های سازمان ملل کمک می‌کنند.”
 
پیش‌تر نیز در هشتم فروردین ماه سال جاری، دولت ایالات متحده امریکا شرکت هواپیمایی “یاس ایر”، شرکت “کشتیرانی بهینه” و سه عضو رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام‌های اسماعیل غنی، سعید طباطبایی و حسین آقاجانی را به ارسال سلاح به سوریه و آفریقا متهم کرده و مورد تحریم قرار داده بود.
 
گفته می‌شد در بازرسی ماموران دولت ترکیه از محموله یکی از هواپیماهای شرکت “یاس ایر” به مقصد سوریه در سال گذشته، سلاح‌های گوناگون از جمله مسلسل‌های کلاشنیکف و نزدیک به هشت هزار بسته فشنگ و همچنین گلوله‌های خمپاره کشف شده است، در حالی که، بارنامۀ این محموله‌ها، وسایل یدکی خودرو ذکر شده بود.
 
پس از آن نیز مقامات گمرک استان “کیلیس” ترکیه اعلام کردند که چهار کامیون حامل تسلیحات را شناسایی و متوقف کرده‌ که ظن آن می‌رود مشغول حمل تسلیحات از ایران برای سوریه بوده‌اند.
محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت ایران، به‌تازگی در مصاحبه با تلویزیون کانال ۲۴ فرانسه ارسال اسلحه ازسوی ایران برای حکومت اسد را تکذیب کرد.
 

بر اساس قطعنامه‌هایی که شورای امنیت سازمان ملل علیه برنامه اتمی ایران صادر کرده، ارسال سلاح از ایران به دیگر کشور‌ها ممنوع است و دولت‌ها باید هرگونه تخلف در این مورد را به شورای امنیت اطلاع دهند.