سخنگوی ستاد عملیات مشترک نیروهای مسلح عراق شامگاه پنجشنبه ۱۸ مهر در گفت‌وگو با رسانه‌های عراقی خبر حضور نیروهای نظامی ایرانی در خاک عراق برای تأمین امنیت زائران ایرانی را تکذیب کرد.

سرلشکر تحسین الخفاجی، سخنگوی ستاد عملیات مشترک نیروهای مسلح عراق

سال گذشته بیش از ۱۴ میلیون زائر عراقی و غیر عراقی از جمله بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار زائر ایرانی در مراسم اربعین شرکت کردند. این مراسم مصادف شده است با ناآرامی‌ها و اعتراضات اجتماعی در عراق به فساد اقتصادی، بیکاری و فقر. در جریان اعتراضات که هفته گذشته در بغداد آغاز شد و به تدریج به شهرک صدر در حومه پایتخت سرایت کرد، ۱۱۰ نفر کشته و بیش از شش هزار نفر مجروح شدند.

شبکه «عرب ۲۴» روز گذشته گزارش داد که ۷۵۰۰ تن از نفرات یگان ویژه به فرماندهی سردار پاسدار حسن کرمی، فرمانده یگان‌های ویژه ناجا به بهانه تأمین امنیت زائران ایرانی اما برای سرکوب اعتراضات مردمی در عراق وارد خاک این کشور می‌شوند.

سرلشکر تحسین الخفاجی، سخنگوی ستاد عملیات مشترک نیروهای مسلح عراق در واکنش به این خبرها گفت همه زائران عراقی و غیر عراقی مورد حمایت و حفاظت نیروهای عراقی قرار دارند و هیچ نیروی ایرانی در داخل خاک عراق حضور ندارد. الخفاجی، در ادامه سخنانش گفت:

«اینکه گفته شده نیروهای نظامی ایران وارد عراق شده‌اند، صحت ندارد و در خط مرزی نیز نیروهای حشد شعبی و نه ایرانی، حضور دارند»

روز گذشته رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران از آمادگی نیروهای سپاه قدس برای تأمین امنیت زائران اربعین در همکاری و تعامل با حشد شعبی و سایر نیروهای امنیتی خبر داده و گفته بود:

«نیروی قدس سپاه، نیروهای انتظامی عراق و حشدالشعبی حافظ امنیت زائران در خاک عراق هستند و امنیت زائران در داخل کشور هم با نیروهای نظامی، اطلاعاتی و امنیتی خودمان و با کمک بسیج و سپاه تامین می‌شود.»

این سخنان به شایعه حضور نیروهای ایرانی در خاک عراق و ناخشنودی معترضان دامن زده است.

 علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز با انتشار پیامی در توییتر نوشته بود:

«ایران و عراق دو ملتی هستند که تن‌ها و دل‌ها و جان‌هایشان به وسیله ایمان بِالله و محبت به اهل‌ بیت و حسین‌ بن‌ علی متصل به یک دیگرند؛ روزبه‌روز هم این اتصال زیاد خواهد شد. دشمنان سعی بر تفرقه دارند اما نتوانسته‌اند و توطئه‌ آنان اثری نخواهد کرد.»

در ماجرای سیل خوزستان در فروردین سال جاری نیروهای حشد شعبی در استان مستقر شدند. به گفته ایرج مسجدی، سفیر ایران در بغداد این نیروها در قالب «موکب‌های مردمی و خودجوش» از شهرهایی مانند بصره به ایران اعزام شده‌ بودند. در آن زمان اعتراضات در خوزستان به مدیریت بحران سیل نیز بالا گرفته بود.

بیشتر بخوانید: