رسانه‌های وابسته به حزب دموکراتیک خلق‌ها در ترکیه گزارش دادند که پلیس این کشور چهار شهردار این حزب در شهرهای استان وان را بازداشت کرده است. این بازداشت‌ها در چارچوب فشار بر مخالفان حمله نظامی ترکیه به کردهای سوریه انجام می‌شود.

نیروهای امنیتی ترکیه - عکس از آرشیو
نیروهای امنیتی ترکیه – عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، نیروهای امنیتی ترکیه صبح سه‌شنبه ۲۳ مهر / ۱۵ اکتبر در اقدامی علیه حزب دمکراتیک خلق‌ها، جهان کارامان شهردار حکاری، عرفان ساری شهردار یوکسک‌اووا، سمیره نرگس و فرهاد کوت شهرداران نصیبین و ییلدیز چتین شهردار ارجیش در استان وان، واقع در مرز سوریه و عراق را بازداشت کرده‌اند.

خبرگزاری‌های رسمی ترکیه، از جمله خبرگزاری آناتولی گفته‌اند که این افراد به اتهام حمایت از تروریسم بازداشت شده‌اند.

در حالی‌که بیشتر احزاب اپوزیسیون در ترکیه از حمله این کشور به شمال سوریه پشتیبانی کرده‌اند، حزب دمکراتیک خلق‌ها با ۶۷ نماینده در پارلمان این کشور با این حمله مخالفت کرده و آن را نقض قوانین بین‌الملل می‌داند. این حزب همواره خواهان احقاق حقوق کردها در ترکیه بوده است.

حزب دمکراتیک خلق‌ها اعلام کرده که ۱۵۱ نفر از اعضای آن، از جمله چند مسئول آن در مناطق مختلف، هفته گذشته پس از حمله ترکیه و متحدان شورشی آن به شمال سوریه بازداشت شده‌اند.

رجب  طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و دولت او حزب دمکراتیک خلق‌ها را به ارتباط با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) متهم می‌کنند و هزاران نفر از اعضای از جمله رهبران این حزب آن به همین دلیل تحت پیگرد قانونی قرار داده‌اند. حزب دمکراتیک خلق‌ها چنین پیوندهایی را تکذیب می‌کند.

هفته گذشته پلیس ترکیه برای اعضای این حزب به اتهام انتقاد از عملیات نظامی ترکیه پرونده‌ای گشود. بیش از ۵۰۰ نفر نیز به دلیل انتشار مطالبی در شبکه‌های اجتماعی به اتهام «تبلیغات تروریستی» بازداشت شدند.

مقامات ترکیه در گذشته نیز در جریان دو عملیات مرزی «سپر فرات» و «شاخه زیتون» در مناطق مرزی سوریه دست به اقدامات مشابهی زده بودند. ژانویه ۲۰۱۸ بیش از ۳۰۰ نفر به دلیل انتشار مطالب انتقادی در شبکه‌های اجتماعی در مخالفت با عملیات ترکیه در شمال سوریه بازداشت شدند.

با خروج نیروهای آمریکایی از شمال شرقی سوریه، عملیات «چشمه صلح» ارتش ترکیه در این بخش از سوریه چهارشنبه ۱۷ مهر / ۹ اکتبر آغاز شد. ترکیه قصد دارد با این حمله نظامی منطقه امنی در طول مرز خود با سوریه در عمق ۳۲ کیلومتری این کشور ایجاد کند و مانع از نفوذ کردها شود. دولت ترکیه نیروهای نظامی کرد را «تروریست» می‌خواند.

بیشتر بخوانید: