رئیس مرکز آمار، نرخ تورم را در مهر ۹۸، ۴۲ درصد اعلام کرد. از سوی دیگر تغییر شاخص فلاکت در تابستان ۹۸ به رقم ۵۳,۲ درصد رسیده و همچنان به سمت وضعیت هشدار افزایش داشته است.

تصویری از زندگی روزمره مردم: صف گوشت
«کاهش رشد تورم به معنای کاهش تورم نیست»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) جواد حسین زاده، رئیس مرکز آمار ایران چهارشنبه ۱ آبان اعلام کرد روند تورم سالانه در مهر ۹۸ بعد از ۱۶ ماه افزایش، کاهشی شده و از ۴۲,۷ درصد در شهریورماه به ۴۲ درصد رسیده است.

او توضیح داد:

«تورم نقطه به نقطه در مهرماه با کاهش ۶,۷ درصدی به ۲۸,۳ درصد رسید. اما اعلام نرخ تورم نشان داد که تورم ماهانه در مهرماه با افزایش همراه بوده است، به طوری که از ۰,۵ درصد در شهریور به ۱,۷ درصد رسیده است».

این ارقام اما با تخفیف بار گرانی بر شانه مصرف‌کنندگان فاصله دارند. محمدرضا تابش، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی پیشتر درباره آمارهای مبنی بر کاهش رشد تورم گفته بود:

«گزارش مرکز آمار مبنی بر کاهش رشد تورم در کشور است و این حرف با کاهش میزان تورم فرق دارد. کاهش رشد تورم به این معنا نیست که مردم تحت فشار نیستند، بلکه بدان معناست که تورم مثلاً ۴۵، ۴۶ درصد بوده و حالا به ۴۲ درصد رسیده، اما همچنان بالای ۴۰ درصد است و این اصلاً رقم پایینی نیست.»

رئیس مرکز آمار همچنین در رابطه با ارقام مرتبط به شاخص اقتصادی نرخ بیکاری و کاهش این نرخ که برای تابستان ۹۸،  ۱۰,۵ درصد اعلام شده است گفت: مرکز آمار مسئول بررسی دلایل کاهش نرخ بیکاری نیست اما آن چه وجود دارد برخی تغییر و تحولات از  جمله شرایط جوی در این مورد بی تاثیر نبوده است. براساس اعلام محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، نرخ بیکاری تابستان امسال نسبت به سال گذشته ۱,۸ درصد کاهش داشته  و ۸۴۳ هزار نفر به جمعیت شاغل اضافه شده است.

حسین‌زاده در اظهارنظری قابل توجه بارندگی‌های بهار ۹۸ را در «افزایش اشتغال در بخش کشاورزی، پرورش دام سنگین و گلخانه‌ای» موثر دانست و افزایش کسب و کارهای نظیر تپ‌سی و اسنپ را نیز موجب افزایش اشتغال در بخش ساختمان و حمل و نقل دانست.

این درحالی‌ست که تحلیل‌گران براساس گزارش‌های رسمی متوسل شدن مرکز آمار به تغییر مبنای سن بیکاران و همچنین خروج بیکاران از بازار کار به‌دلیل دلسردی ناشی از وضعیت بغرنج این بازار را از دلایل تغییر در نرخ بیکاری می‌دانند.

همزمان تغییر شاخص فلاکت در ایران، حاکی از افزایش این شاخص به سمت وضعیت هشدار‌ است. شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی است که وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه را با جمع‌زدن نرخ بیکاری و نرخ تورم نشان می‌دهد. براساس گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)‌ شاخص فلاکت ایران در تابستان ۹۸ به رقم ۵۳,۲ درصد رسیده است.

این رقم درسال ۹۲، ۴۵,۱ درصد بود که در سال‌های بعد به ۲۶,۲ و پایین‌تر رسید. اما در سال ۹۷ تاکنون روند افزایشی را طی کرده است.

در همین زمینه: