جدال حسن روحانی و دستگاه قضائی ادامه دارد. در حالی‌که روحانی در یزد از قوه قضائیه انتقاد کرده بود که با «فسادهای میلیاردی» برخورد نمی‌کند، رئیس قوه قضائیه واکنش نشان داد و گفت دستگاه قضائی دچار «حاشیه‌ها» نمی‌شود و به «مبارزه با فساد» ادامه خواهد داد. او گفت کسانی که خواسته یا ناخواسته، وحدت را مخدوش کنند، «در جهت راهبرد دشمن» حرکت می‌کنند.

ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی
ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی

ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی دوشنبه ۲۰ آبان در جلسه شورای عالی مسئولان قضائی به سخنان روز گذشته حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، تلویحاً پاسخ داد و گفت: «امروز مسئله فساد برای همه رنج‌آور شده است و دستگاه قضا مصمم است این کار را دنبال کند و هیچ‌گونه حاشیه‌سازی و هیچ‌گونه مسأله‌ای که ما را در مبارزه با فساد باز بدارد و این حرکت را از ما دور کند نباید مسئله شود.»

رئیسی افزود قوه قضائیه به «مبارزه با فساد» ادامه می‌دهد و «مردم را در جریان اقدامات» خود قرار خواهد داد.

او گفت: «امروز هر کس دانسته یا نادانسته، خواسته یا ناخواسته، وحدت را مخدوش کند، در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است.»

حسن روحانی روز گذشته، یکشنبه ۱۹ آبان در یزد نیز از قوه قضائیه انتقاد کرد که با «فسادهای میلیاردی» برخورد نمی‌کند. او از قوه قضائیه خواست تا «مبارزه با فساد میلیارد دلاری را به مردم توضیح دهد». روحانی همچنین از دادستان‌ها خواست در برخورد با فساد «نترستند» و «به این جناح و آن جناح نگاه نکنند».

روحانی همچنین برگزاری دادگاه‌های مبارزه با فساد مالی را «تبلیغی» دانست و بدون این‌که نامی را افشاء کند، با اشاره تلویحی به پرونده بابک زنجانی از قوه قضائیه پرسید: «آن دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار کجا رفته است؟»

این سخنان روحانی با واکنش‌های مسئولان دستگاه قضائی و گروهی از نمایندگان مجلس که با دولت مخالف‌اند روبه‌رو شد.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه گفت: «برای ما به‌عنوان دستگاه قضا مایه تعجب بود که چگونه یک مقام مسئول آن هم مسئولی دارای تحصیلات حقوقی (…) در یک سخنرانی عمومی با ادعای لزوم شفافیت و پاسخگویی بخش‌های مختلف موضوعاتی را مطرح کرد.»

اسماعیلی افزود قوه قضائیه «مصمم به مبارزه با فساد» است و «با شعار و سخنرانی و دو قطبی‌سازی بی‌جهت میدان مبارزه با فساد را خالی نمی‌کند».

موسی غضنفرآبادی، رئیس دادگاه‌های انقلاب اسلامی تهران نیز در واکنش به انتقاد رئیس دولت ‌جمهوری اسلامی گفت که او باید «از برخورد با مفاسد خوشحال باشد» و اگر موردی از فساد سراغ دارد،‌ آن را به دستگاه قضائی اطلاع دهد.

حسین فریدون، برادر حسن روحانی به اتهام فساد اقتصادی به پنج سال زندان محکوم شده است و برخی از نمایندگان مجلس مخالف دولت، از جمله نصرالله پژمانفر، نماینده مشهد با اشاره به این موضوع سخنان روحانی در شهر یزد را «فرافکنی» دانسته‌اند.

حسین نقوی حسینی، نماینده جبهه پایداری در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: «مفاسد اقتصادی در دستگاه‌های زیر نظر جناب‌عالی اتفاق می‌افتد (…) شما با مفاسد مبارزه کنید و در این مسیر از برادر خودتان شروع کنید.»

سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی نیز امروز، دوشنبه ۲۰ آبان تلویحاً به سخنان حسن روحانی پاسخ داد و گفت: «مبارزه با فساد در ایام اخیر، هرچند به مذاق برخی‌ها خوش نیامده در پیش گرفته شده است».

بیشتر بخوانید: