غلامرضا سلیمانی، رییس سازمان بسیج جمهوری اسلامی، در گفت‌وگویی با خبرگزاری مهر اعلام کرده که این سازمان نیروی استخدامی در فضای مجازی ندارد.

اخیرا توییتر چند هزار اکانت مرتبط با دولت ایران را از شبکه خود حذف کرده است

سلیمانی با اشاره به ضریب نفوذ اینترنت در ایران و تعداد بالای کاربران اینترنت گفته بخش زیادی از کاربران «بسیجی و انقلابی هستند و انگیزه دارند و نیازی به اکانت فیک ندارند.» او گفته: «اگر همه فعال باشند اتفاق بسیار ویژه‌ای خواهد افتاد.»

رییس سازمان بسیج گفته: «موضوع حضور بسیج در فضای مجازی برمی‌گردد به اینکه چطور بسیج را تعریف کنیم؛ شما یک وقت بسیج را تشکیلاتی معرفی می کنید که یک راس و سلسله مراتب حاکمیتی دارد اما اینطور نیست، بسیج یک تفکر است. هر واحد بسیج برای خود مغز دارد و این مغزها با توجه به اینکه هدف مشترک دارند و هدفشان تشکیل دولت اسلامی، جامعه پردازی و تمدن نوین اسلامی است که با هم شبکه می شوند و اینطور نیست که شخصی بسیجیان را سازماندهی کرده باشد، این افراد به صورت خود جوش به شکل شبکه می‌شوند.»

او در عین حال گفته حضور بسیج در فضای مجازی بسیار گسترده‌تر از تصور «دشمنان است» و لزومی به استفاده از اکانت فیک نیست.

سلیمانی با تاکید بر اینکه این سازمان نیروی استخدامی ندارد گفته این سازمان وقتی می‌تواند با اکانت واقعی و مردمی در فضای مجازی حضور داشته و تولید محتوا کند نیازی به این روش‌ها ندارد.

او استفاده از اکانت‌های فیک را روش «منسوخ منافقین» و کسانی خوانده که «به دامان بیگانگان پناه برده‌اند و سرسپردگان استکبار شده‌اند.»

این در حالی است که اخیرا توییتر چند هزار اکانت مرتبط با دولت ایران را از شبکه خود حذف کرده است.

سلیمانی گفته: «اینترنت در کشور باید اینترنت پاک باشد و همان‌هایی که خودشان خالق این فناوری هستند می‌گویند ما اجازه نمی‌دهیم فرزندانمان به راحتی از هر نوع فناوری و هر نرم افزاری استفاده کنند و آنها این موضوع را طبقه‌بندی و مدیریت کرده‌اند.»

او ابراز امیدواری کرده اینترنت ملی راه‌اندازی شود و برای همکاری با وزارت ارتباطات در زمینه تولید محتوا ابراز آمادگی کرده است.

در اینترنت ملی، کاربران تنها به سایت‌هایی که به شبکه داخلی متصل باشند، دسترسی خواهند داشت و ابزارهای عبور از فیلترینگ هم دسترسی به محتوا و سرویس‌های بین‌المللی را فراهم نمی‌کنند.

شورای امنیت کشور به ریاست عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور غروب ۲۵ آبان برای مقابله با موج اعتراض‌ها به افزایش قیمت بنزین ارتباط ایران با شبکه جهانی اینترنت را قطع کرد. از آن زمان تاکنون شش روز است که اتصال ایران به شبکه جهانی اینترنت برقرار نشده.

روز پنجشنبه ۲۱ نوامبر/ ۳۰ آبان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با انتشار پیامی در توییتر در واکنش به قطع اتصال ایران با شبکه جهانی اینترنت نوشت:

«ایران به اندازه‌ای بی‌ثبات شده که رژیم آن کل اینترنت را قطع کرده چنانکه ملت بزرگ ایران نمی‌توانند درباره خشونت وحشتناکی که در این کشور جریان دارد صحبت کنند. آنها اصلاً خواهان شفافیت نیستند، گمان می‌کنند جهان از مرگ و تراژدی‌ که رژیم ایران مسبب آن است با خبر نمی‌شود.»

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات جمعه یکم آذر، به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت که اینترنت در برخی نقاط ایران برقرار شده و اینترنت سایر نقاط هم با تصویب شورای امنیت کشور وصل خواهد شد. اما ظاهراً ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه در مورد قطع و وصل اتصال ایران به شبکه جهانی اینترنت تصمیم‌گیرنده اصلی است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا جمعه یکم آذر محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات را تحریم کرد.