در ادامه در‌گیری‌ها در سوریه، اخضر ابراهیمی، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور این کشور، به دلیل موضعی که در قبال کناره‌گیری بشار اسد از قدرت اتخاذ کرده مورد انتقاد قرار گرفته است.

آقای ابراهیمی روز دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۱ (۲۰ اوت) به خبرگزاری رويترز گفته بود برای حل بحران سوريه هنوز زود است که از بشار اسد، رئيس‌جمهور اين کشور بخواهیم از قدرت کناره‌گيری کند.

شورای ملی سوریه، مهم‌ترین ائتلاف مخالفان دولت این کشور در واکنش به این سخنان، موضع آقای ابراهیمی را “بی‌حرمتی به خون مردم سوریه و حق تعیین سرنوشت آنها” دانسته است. این شورا از آقای ابراهيمی خواسته تا به دليل سخنانش درباره حضور بشار اسد در قدرت، از مردم سوريه عذرخواهی کند.
 
دولت سوريه هم از سخنان اخضر ابراهيمی درباره وجود جنگ داخلی در این کشور به شدت انتقاد کرده است. آقای ابراهيمی، روز يکشنبه ۱۹ آگوست، در گفت‌و‌گو با شبکه تلويزيونی “فرانس ‌۲۴” گفته بود که مسئله در سوريه جلوگيری از جنگ داخلی نيست، بلکه یک جنگ “ويرانگر” در حال وقوع است که بايد آن را متوقف کرد.
 
به گزارش خبرگزاری دولتی سوريه، وزارت امور خارجه اين کشور در بيانيه‌ای تاکيد کرده که سخنان آقای ابراهيمی درباره جنگ داخلی، حقيقت ندارد و این موضوع تنها توهم توطئه‌گران عليه سوريه است.
 
از سوی دیگر، فرانسوا هولاند، رئیس جمهوری فرانسه هم در ديدار دیروز، دوشنبه، 20 آگوست خود با اخضر ابراهيمی، تاکيد کرده که با ادامه حضور بشار اسد در قدرت، هيچ راه‌حلی برای بحران سوريه وجود ندارد.
 
پیش از این سازمان ملل متحد اعلام کرده بود که بحران سیاسی در سوریه بر زندگی نزدیک به دو میلیون نفر از شهروندان این کشور تاثیر گذاشته و بیش از یک میلیون نفر را وادار به فرار کرده است.
 
اوباما به سوریه درباره استفاده از سلاح‌های شیمیایی هشدار داد
 
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، به بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و دیگر طرف‌های درگیر در بحران این کشور، درباره استفاده از سلاح‌های شیمیایی و بیولوژی یا جابه‌جایی آنها هشدار داد.
 
به گزارش خبرگزاری رويترز، آقای اوباما که روز دوشنبه، ۲۰ آگوست، در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید سخن می‌گفت، استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط سوریه را خط قرمزی دانست که نگاه او به دخالت در بحران این کشور را عوض می‌کند. او گفت مستقر کردن یا استفاده از سلاح‌های شیمیایی می‌تواند مناقشات موجود در منطقه را گسترش دهد.
 
رئیس‌جمهور آمریکا تاکید کرده که در این مقطع دستور دخالت نظامی نداده است، اما “تحرکات در جبهه سلاح‌های شیمیایی یا استفاده از سلاح‌های شیمیایی، تبعات عظیمی خواهد داشت”.
 
در مورد استفاده از سلاح‌های شیمیایی، جهاد مقدسی، سخنگوی وزارت امور خارجه سوریه ماه گذشته گفته بود که این سلاح‌ها هرگز در داخل این کشور به کار گرفته نخواهند شد، اما خبرنگار بی‌بی‌سی در واشنگتن گزارش کرده که دولت آمریکا گزارش‌های تائید نشده‌ای از جابه‌جایی ذخایر سلاح‌های شیمیایی سوریه، توسط مقام‌های سوری دریافت کرده است.
 
در مقابل، سرگئی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه گفته است که تنها شورای امنيت سازمان ملل متحد می‌تواند اجازه استفاده از زور در سوريه را بدهد. آقای لاوروف این موضوع را در سخنرانی خود در هلسینکی، پایتخت فنلاند و پس از آن مطرح کرده که برخی مقام‌های آمريکايی، غربی و عربی، از بررسی برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوريه خبر دادند.
 
گنادی گاتيلوف، معاون وزير امور خارجه روسيه هم روز دوشنبه، ۲۰ آگوست در تویيتر خود نوشت: “دلايل رو به افزایشی در رسانه‌ها وجود دارد که نشان می‌دهد معترضان سوری مقدار زیادی سلاح ساخت غرب از سه کشور به دست ‌آورده‌اند.” آقای گاتیلوف به نام این سه کشور اشاره‌ نکرده است.
خشونت‌ها در سوریه تا به‌حال جان هزاران نفر را گرفته و ده‌ها هزار نفر هم به کشورهای همسایه مانند ترکیه، اردن، لبنان و عراق پناه برده‌اند.
 
این در حالی ا‌ست که حکومت ایران از بشار اسد حمایت می‌کند و رسانه‌های حکومتی، مخالفان و شورشیان سوری را تروریست می‌خوانند.
 
روسيه و چين هم تا‌کنون سه قطعنامه شورای امنيت برای افزايش فشار بر حکومت سوریه را وتو کرده‌اند. غرب روسيه را متهم می‌کند که با حمايت از بشار اسد، به عاملی برای ادامه خشونت‌ها در سوريه تبديل شده است.
 
بنا بر اعلام ديده‌بان حقوق بشر سوريه، ادامه خشونت‌ها در اين کشور در روزهای اخیر به کشته شدن دست‌کم ۱۰۱ نفر دیگر انجاميده است.