فریبا عادلخواه و کایلی مور‌ـ‌گیلبرت دو پژوهشگر زندانی در ایران در نامه‌ای سرگشاده، همزمان با اعلام اعتصاب غذای نامحدود خود در شب کریسمس خواستار همراهی و همبستگی بین‌المللی شده‌اند.

فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایران فرانسوی، و مورگیلبرت پژوهشگر استرالیایی (سمت چپ تصویر)

کایلی مور‌ گیلبرتِ استرالیایی و فریبا عادل‌خواهِ فرانسوی‌ـ‌ایرانی گفته اند با هدف آزادی همه پژوهشگران و زندانیان سیاسی‌ای  که در ایران «به شیوه‌ای غیرعادلانه به اتهامات واهی زندانی شده اند»، اعتصاب غذا می‌کنند.

مورـ‌گیلبرت بیش از ۱۵ ماه، و عادل‌خواه بیش از هفت ماه است که در زندان به سر می‌برند. این دو زندانی گفته‌اند که در این مدت طولانی در بازداشت سپاه پاسداران ایران بوده اند، و متحمل شکنجه روانی شده و در موارد متعدد حقوق ابتدایی آنها نقض شده است.

کایلی مور گیلبرت پژوهشگر و مدرس مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن استرالیا در پاییز ۹۷ در ایران بازداشت و به اتهام جاسوسی به ده سال زندان محکوم شد. حکم ده سال زندان او دو روز پیش از انتشار نامه سرگشاده‌اش در دادگاه تجدید نظر تایید شد.

فریبا عادل‌خواه پژوهشگر بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس نیز خرداد ۹۸ در ایران بازداشت شد.

این دو پژوهشگر از حامیان خود خواسته اند که برای بیان همبستگی با آنها به مدت یک روز از خوردن آب و آشامیدنی خودداری کنند. آنها در عین حال تاکید کردند که اعتصاب غذایی که هر دو آغاز کرده‌اند، نامحدود است.

جیسون رضائیان نویسنده روزنامه واشنگتن پست نیز که ماه‌ها در ایران زندانی بوده در مقاله‌ای در این روزنامه با این زندانیان ابراز همدردی کرد.

رضائیان دولت‌های غربی را که شهروندان آنها در ایران زندانی هستند به بی‌تفاوتی متهم کرد. او نوشت: «چندین دولت که شهروندانشان در ایران در بازداشت هستند اقدامات بسیار کمی را برای آزادی شهروندان ربوده شده خود انجام داده اند.»

مورگیلبرت و عادل‌خواه در نامه سرگشاده خود علاوه بر درخواست آزادی خود، «خواستار اجرای عدالت برای بی‌شمار زنان و مردانی» شدند که بدون ارتکاب هیچ‌گونه جرمی، «در شرایط مشابه یا بدتر» از آنها قرار دارند.

حکومت ایران در سال‌های اخیر فشار بر شهروندان خارجی و دوتابعیتی را افزایش داده است و در مذاکره با کشورهای غربی از این زندانیان به عنوان اهرم فشار استفاده می‌کند.

ایران و ایالات متحده چندی پیش بر سر یک مورد مبادله زندانی توافق کردند. ایران شیوئه وانگ، محقق چینی‌تبار و دانشجوی مقطع دکترای تاریخ دانشگاه پرینستون را آزاد کرد و آمریکا، مسعود سلیمانی، دانشمند ایرانی را.

اما چندین تبعه دیگر آمریکا، و همچنین شهروندانی از بریتانیا، استرالیا، فرانسه، سوئد، و اتریش در زندان‌های ایران به سر می‌برند.


در همین زمینه: