سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه اعلام کرد ۷۵ درصد دیوار مرزی با ایران تکمیل شده است. ترکیه از سال ۹۶ ساخت این دیوار را آغاز کرده است تا به گفته مقامات این کشور مانع ورود اعضای حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) به ترکیه شود.

ایران و ترکیه ۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند که قسمت اعظم آن‌ را مناطق کوهستانی صعب العبور تشکیل می‌دهد. چهار استان آغری، ایگدیر، وان و حاکاری از ترکیه با استان آذربایجان غربی ایران هم مرز هستند. ترکیه اقدام به ساخت دیوار مرزی در شمالی‌ترین نقاط مرز با ایران کرده است.

سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت دیوار بتنی در منطقه مرزی با ایران را که «برای برقراری امنیت ترکیه ساخته شده» بازرسی کرده و ۷۵ درصد آن تکمیل شده است. ترکیه پیش از این نیز به صورت یک جانبه دیواری را در مرز با سوریه بالا برده بود تا جلوی ورود پناهجویان سوری و «گرو‌ه‌های افراطی» را بگیرد.

 مقامات این کشور اعلام کرده‌اند ساخت این «دیوار امنیتی» که بخش اعظم آن در استان‌های آغری و ایگدر قرار دارد، تا پایان سال جاری میلادی به پایان خواهد رسید. دیواری که به گفته آن‌ها برای ممانعت از رفت و آمد قاچاقچیان مرزی و اعضای حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) ساخته شده است.   

دولت ترکیه حزب کارگران کردستان را به عنوان یک گروه تروریستی می‌شناسد. آتش‌بس بین پ‌ک‌ک و دولت ترکیه سال ۲۰۱۵ و با توقف فرآیند صلح شکسته شد و نبرد بین نیروهای ترکیه و چریک‌های کرد این گروه که خواستار خودآیینی و به‌رسمیت‌شناخته‌شدن حقوق کردها در این کشور هستند، ادامه دارد.

یک مقام نظامی عالی رتبه ترکیه در سال ۹۶ ادعا کرده بود: «پ‌ک‌ک در داخل خاک ایران و در نزدیکی مرز با ترکیه کمپ‌های ماکو، دمبات، ناوور، کنرش و شهیدان را در اختیار دارد و اعضای آن که در این کمپ‌ها هستند، وارد ترکیه می‌شوند، حملاتی را انجام می‌دهند و سپس خاک ترکیه را ترک می‌کنند.»

وزیر کشور ترکیه نیز این ادعا را تکرار کرد و گفت نزدیک به ۱۰۰ «تروریست» در منطقه کردنشین دمبات (از توابع ماکو) هستند که «خطر بزرگی برای ترکیه محسوب می‌شوند».

طبق اعلام وزارت دفاع ترکیه، جنگنده‌های اف-۱۶ این کشور در روزهای گذشته به مواضع نیروهای پ‌ک‌ک در شمال عراق حمله کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: