دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا ایمی کُنی برت، قاضی محافظه‌کار متعصب را که سابقه مخالفت با حق سقط جنین و «بیمه درمانی به‌صرفه» را در کارنامه خود دارد، به عنوان نامزد تصدی پست قاضی دیوان عالی این کشور و جانشینی قاضی روث کینزبرگ معرفی کرد.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا شنبه ۲۶ سپتامبر/پنجم مهر ایمی کُنی برت، یک قاضی مذهبی متعصب را به عنوان نامزد تصدی پست قاضی دیوان عالی این کشور معرفی کرد.

ترامپ در مراسم معرفی کُنی برت گفت که بسیار به این معرفی «مفتخر» است و این قاضی به خاطر «وفاداری تسلیم‌ناپذیر به قانون اساسی» صلاحیت عضویت در دیوان عالی را دارد.

خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از منابع آگاه اعلام کرد کمیته قضایی سنای آمریکا رای‌گیری برای تایید ایمی کنی برت را پس از ۲۱ مهر و پیش از انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌کند.

در صورتی که نامزدی کُنی برت برای جانشینی قاضی روث گینزبرگ لیبرال به تایید سنا برسد، محافظه‌کاران لیبرال در شورای ۹ نفره قضات دیوان عالی آمریکا به اکثریت قاطع ۶ به ۳ دست پیدا خواهد کرد.  محافظه‌کاران پیش از این اکثریت ۵ به ۴ را در دیوان عالی داشتند؛ ترکیبی که به‌رغم راست‌گرا بودن این شورا، اجازه چانه‌زنی درباره مسائل بحث برانگیزی از جمله حق سقط جنین و همچنین حق ازدواج همجنسان را می‌داد و به میانه‌روی این شورا در مواجهه با مسائل محیط زیستی، کارگری و ایمنی عمومی منجر شده بود.

حقوقدانان اما می‌گویند عضویت احتمالی کنی برت در دیوان عالی تنها مسئله یک رای دیگر برای محافظه‌کاران نیست و ترکیب جدید این دیوان منافع مذهبی مسیحی‌های متعصب را به منافع محافظه‌کاران اولویت خواهد داد و از سوی دیگر علاوه بر تامین منافع شرکت‌ها، منافع مردم در نظام سلامت و مواردی چون حق برخورداری از بیمه و حقوق مرتبط با پیشگیری از بارداری و سقط جنین را به خطر می‌اندازد.

به‌زعم آن‌ها اکثریت قاطع ۶ به ۳ راه را برای حصول توافق سخت خواهد کرد و علاوه بر ایجاد چالشی برای ریاست جان رابرتز بر این شورا، نظام قضایی ایالات متحده را وارد دوران تازه‌ای خواهد کرد.

فعالان حقوق زنان نیز می‌کویند جانشینی کُنی برت ممکن است به عقب‌گرد درباره حق سقط جنین و به خطر افتادن میراث قاضی کینزبرگ منجر شود.

خبر اعلام نامزدی ایمی کنی برت همچنین به واکنش برخی از سیاستمداران حزب دموکرات‌ از جمله جو بایدن، رقیب دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده انجامید. آن‌ها با اشاره به سابقه کنی برت با قانون «بیمه درمانی به‌صرفه» (بیمه‌ای که در دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا تصویب شد)، نسبت به آسیب‌های ناشی از این تصمیم بر سلامت مردم آمریکا و شیوع کووید-۱۹ در این کشور اظهار نگرانی کردند.

در همین زمینه: