اتحادیه آفریقا چند تن از رهبران سابق کشورهای عضو این اتحادیه را به اتیوپی اعزام کرد تا برای پایان دادن به درگیری‌های نظامی در این کشور مذاکره کنند. دولت اتیوپی پیش از این میانجی‌گری اتحادیه آفریقا را رد کرده بود.

جنگجویان شبه‌نظامی ایالت آمهارای اتیوپی – عکس از (EDUARDO SOTERAS / AFP)

به‌گزارش رویترز، میانجی‌‌های اتحادیه آفریقا چهارشنبه ۲۵ نوامبر / ۵ آذر چند ساعت قبل از پایان ضرب‌الاجل دولت اتیوپی به نیروهای منطقه تیگرای، به سمت آدیس‌آبابا حرکت کردند تا برای پایان دادن به درگیری‌های این منطقه با مقامات این کشور گفت‌وگو کنند.

دولت فدرال اتیوپی شنبه گذشته میانجی‌گری اتحادیه آفریقا در ارتباط با درگیری‌های نظامی جاری در ایالت تیگرای واقع در شمال این کشور را رد کرده بود.

منابع دیپلماتیک گفته‌اند میانجی‌های اتحادیه آفریقا متشکل از رهبران سابق سه کشور آفریقایی هستند: ژواکیم چیسانو رئیس جمهوری پیشین موزامبیک، الن جانسون سیرلیف، بیست‌وچهارمین رئیس جمهوری لیبریا و گالیما موتلانته رئیس جمهوری سابق آفریقای جنوبی.

روز گذشته، سه‌شنبه ۲۴ نوامبر / ۴ آذر شورای امنیت سازمان ملل که قرار بود به درخواست سه کشور آفریقایی تونس، آفریقای جنوبی سنت وینسنت و گرنادین‌ها نشست ویژه‌ای درباره درگیری‌های منطقه تیگرای اتیوپی برگزار کند با انصراف این کشورها این نشست را لغو کرد. این سه کشور اعلام کردند که قصد دارند به تلاش‌های منطقه‌ای برای حل این بحران ادامه دهند.

درگیری‌های ارتش اتیوپی و نیروهای جبهه آزادی‌بخش تیگرای از ۴ نوامبر / ۱۴ آبان آغاز شده است. این درگیری‌ها احتمالاً هزاران کشته و بیش از ۴۲ هزار پناهجو در کشور همسایه سودان بر جای گذاشته است.

آبی احمد، نخست‌وزیر اتیوپی شامگاه یک‌شنبه گذشته به نیروهای تیگرای مهلت داد که تا قبل از شامگاه چهارشنبه ۲۵ نوامبر / ۵ آذر، آغاز حمله ارتش به مِکِله، مرکز تیگرای، خود را تسلیم کنند.

دولت اتیوپی روز دوشنبه گذشته اعلام کرد که مِکِله را محاصره کرده است. این شهر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و در ۹۰۰ کیلومتری آدیس آبابا پایتخت اتیوپی قرار دارد.

به‌گزارش خبرگزاری رسمی آمهارا، ایالت همسایه تیگرای که به دولت فدرال وفادار است هزاران نفر از نیروهای جبهه آزادی‌بخش تیگرای در جریان دو درگیری در دانشا و آدوا کشته شدند.

جبهه آزادی‌بخش تیگرای واکنشی به این خبر نشان نداد و به نوبه خود از تلفات سنگین نیروهای دولتی خبر داد.

آبی احمد، نخست‌وزیر اتیوپی در سال ۲۰۱۹ به‌خاطر پایان دادن به تنش‌ها با اریتره برنده جایزه نوبل صلح شد.

بیشتر بخوانید: