مسکو از طرح دولت بایدن برای تشکیل دولت انتقالی در افغانستان با مشارکت طالبان حمایت کرده است. قرار است پنجشنبه ۱۸ مارس/ ۲۸ اسفند اجلاسی با حضور نمایندگان طالبان، چین و پاکستان در مسکو تشکیل شود. قطر به عنوان مهمان در این اجلاس حضور دارد.

 محمد اشرف غنی، رئیس جمهوی افغانستان و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی اعلام کرده‌اند که در اجلاس مسکو شرکت می‌کنند. جالیانا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت:

«اجلاس مسکو مکمل همه تلاش‌ها در فرآیند صلح افغانستان است. در این کنفرانس نگرانی‌های جامعه بین‌المللی از پیشرفت‌هایی که در این زمینه حاصل شده بازتاب پیدا می‌کند.»

حمد نعیم وردک سخنگوی دفتر سیاسی طالبان اعلام کرد یک هیئت عالی‌رتبه متشکل از ده نفر به سرپرستی ملا برادر آخوند معاون امور سیاسی و رئیس دفتر سیاسی طالبان در اجلاس مسکو شرکت می‌کنند.

مذاکرات صلح دوحه قطر به بن‌بست رسیده و در همان حال از یکم مه/ ۱۱ اردیبهشت سال جاری عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان آغاز می‌شود. دولت آمریکا طرح تشکیل دولت انتقالی و برگزاری انتخابات را به ارگ و سپیدار تسلیم کرده اما این طرح با مخالفت‌هایی در بین رهبران سیاسی افغانستان مواجه شده است.

جاوید احمد، سفیر افغانستان در امارات متحده عربی گفته بود که طالبان در دوحه بیش از حد احساس آسایش می‌کنند. بنابراین بهتر است که مذاکرات صلح افغانستان در آینده در کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی برگزار شود. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پیش از این در نامه‌ای به رئیس جمهوری افغانستان اعلام کرده بود که قرار است زیر نظر و با مشارکت سازمان ملل نیز گفت‌وگوهایی درباره صلح افغانستان برگزار شود.

سفیر افغانستان در امارات متحده عربی گفت برگزاری مذاکرات در کشورهای مختلف ممکن است سبب شود که طالبان میزان خشونت‌ها را کاهش دهند.

مسکو پیش از این نیز میزبان دو نشست در مورد صلح افغانستان بود. در این نشست‌ها شماری از چهره‌های سیاسی و نمایندگان گروه طالبان شرکت کرده بودند.

بیشتر بخوانید: