محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران یکشنبه ۱۹ اردیبهشت سخنان محمدجواد ظریف در باره «دوگانه دیپلماسی و میدان» را «ضد منافع ملی» خواند و گفت: «مجلس وظیفه خود می‌داند نسبت به برخورد با عوامل بعضی اقدامات نسنجیده اخیر، پیگیری‌های لازم را انجام دهد و از ظرفیت‌های قانونی خود استفاده کند.»

قالیباف بدون اینکه نامی از ظریف ببرد، از او با عنوان «جریان خودباخته غرب‌زده» نام برد و گفت خون قاسم سلیمانی این جریان را «رسوا می‌کند ریشه آنها را می‌خشکاند».

مجلس شورای اسلامی ایران صبح یکشنبه یک جلسه غیرعلنی برای بررسی مصاحبه افشا شده وزیر خارجه تشکیل داد.

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس در باره این جلسه گفت: نمایندگان مجلس محتوای اظهارات وزیر خارجه را محکوم کردند.

ظریف در گفت‌وگویی با سعید لیلاز که گفته می‌شود در مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست‌جمهوری ضبط شده است، از «هزینه دیپلماسی برای میدان»، توصیفی که مقام‌های جمهوری اسلامی برای مداخله در کشورهای منطقه به کار می‌برند، و همچنین روابط ایران با روسیه انتقاد کرده بود.

انتشار بخش‌هایی از این مصاحبه موجب شد تا علی خامنه‌ای در سخنانی بدون ذکر نام ظریف، او را سرزنش کند و بگوید از شنیدن آن بسیار متاسف شده است.

در هیئت وزیران نیز حسام‌الدین آشنا، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست‌جمهوری برکنار شد.

حالا به گفته علیرضا‌بیگی نمایندگان مجلس قصد دارند در دو روز آینده (سه‌شنبه ۲۱ اردیبهشت) طرح تحقیق و تفحص از مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری را در دستور صحن علنی مجلس قرار دهند «تا پستوهای این مرکز که طراحی تهیه و انتشار این فایل صوتی را بر عهده داشتند مورد واکاوی قرار گیرد.»

علی ربیعی، سخنگوی هیئت دولت یک روز پس از انتشار گفت‌وگوی ظریف مدعی شد که این فایل به سرقت رفته است. رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران اما دولت را به انتشار تعمدی این گفت‌وگو متهم کرده و خواستار پیگیری قضایی موضوع شده‌اند.

وزیر خارجه ایران که زمان انتشار این مصاحبه در سفر منطقه‌ای بود، پس از بازگشت به ایران از خانواده قاسم سلیمانی خواست که او را ببخشند. ظریف پس از اینکه از سوی علی خامنه‌ای هم شماتت شد، در یک نامه به او بابت اظهارتش که موجب ناراحتی رهبر شده اظهار تاسف کرد.

تا پیش از انتشار این مصاحبه از ظریف به عنوان یکی از نامزدهای اصلی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نام برده می‌شد. فاش شدن این مصاحبه و پیامدهای داخلی آن اما این امکان را از او و اصلاح‌طلبان که امیدوار بودند بتوانند همچنان با وعده لغو تحریم‌ها و بهبود روابط با غرب دولت را در دست بگیرند، گرفت.

آذر منصوری، سخنگوی «جبهه اصلاحات ایران»‌ اما یکشنبه گفت باوجود این‌که اکثر نام‌های فهرست اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ برنامه خود را ارائه کرده‌اند، ظریف هنوز