خبر تازه درباره این ماجرا:

خبرگزاری رویترز: مهاجمان نفت‌کش «آسفالت پرینسس» را ترک کردند

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی شامگاه سه‌شنبه ۱۲ مرداد خبرهای منتشر شده در مورد بروز حوادث مکرر برای کشتی‌ها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان را «کاملا مشکوک» خواند.

سعید خطیب‌زاده نسبت به «هر گونه فضاسازی کاذب برای اغراض خاص سیاسی» هشدار داد. 

روز سه‌شنبه ۳ آگوست/ ۱۲ مرداد، یک سازمان زیرمجموعه نیروی دریایی بریتانیا از احتمال ربوده شدن یک نفت‌کش به نام «آسفالت پرینسس» در دریای عمان خبر داد.

به نقل از خبرگزاری تسنیم، سخنگوی وزارت امور خارجه «ادعاهای برخی رسانه‌های غربی و صهیونیستی» درباره ورود نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به کشتی‌های در حال تردد در خلیج فارس و دریای عمان را به ‌شدت تکذیب کرد.

تسنیم از قول خطیب‌زاده نوشت که نیروهای دریایی ایران با اعلام کمک و امدادرسانی به کشتی‌های عبوری در منطقه، در صورت نیاز آمادگی ارائه خدمات پشتیبانی دریایی را دارند:

«در صورت بروز مشکل در سامانه های ناوبری، جمهوری اسلامی ایران آماده کمک رسانی و بررسی موضوع از نزدیک است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین از همه طرف‌ها درخواست کرد «نسبت به انتشار اخبار جعلی و ساختگی» هوشیاری خود را حفظ کنند.

از سوی دیگر ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح جهموری اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس، درباره آن‌چه «جریان‌سازی‌های رسانه‌ای برخی خبرگزاری‌های صهیونیستی، غربی و سعودی مبنی بر ناامنی جریان کشتیرانی در آب‌های دریای عمان» خواند، هشدار داد.

شکارچی گفت:

«اخبار ضد و نقیض برخی رسانه‌های غربی، صهیونیستی و سعودی مبنی بر هر گونه ناامنی دریایی و ربایش کشتی در آب‌های منطقه، نوعی عملیات روانی و بسترسازی برای ماجراجویی‌های جدید است.»

به گفته شکارچی، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ضمن کمک به تردد ایمن کشتی‌های تجاری، نسبت به هر نوع تحرکات مشکوک، دارای اشراف کامل اطلاعاتی بوده و در آمادگی کامل هستند.

سازمان «عملیات‌ تجارت دریایی بریتانیا» که زیرمجموعه نیروی دریایی بریتانیاست خبر داد که روز سه‌شنبه ۳ آگوست، یک کشتی در سواحل فجیره امارات متحده عربی در دریای عمان دچار حادثه شده:

«این کشتی احتمالاً از سوی هشت تا ۹ فرد مسلح ربوده شده است.»

سه منبع امنیتی دریایی هم به خبرگزاری رویترز گفتند بر این باورند که نیروهای مورد حمایت ایران یک نفت‌کش را در سواحل امارات متحده عربی در دریای عمان توقیف کرده‌اند.

«عملیات‌ تجارت دریایی بریتانیا» با اعلام اینکه این حادثه در حدود ۶۱ مایل دریایی شرق فجیره رخ داده به کشتی‌های دیگر هشدار داده است که هنگام عبور از منطقه احتیاط کنند.

این نهاد بریتانیایی جزییاتی در مورد کشتی یا کشتی‌های حادثه‌دیده ارائه نکرد اما بر اساس داده‌های شرکت ردیابی کشتی ریفینیتیف، بعد از ظهر سه‌شنبه یک کشتی حامل مواد شیمیایی به نام «گلدن بریلیانت» با پرچم سنگاپور در موقعیت دریایی مشابهی در نزدیکی فجیره قرار داشت و اعلام کرد که «تحت فرمان نیست».

این وضعیت نشان می‌دهد که این کشتی به دلیل شرایط استثنایی قادر به حرکت نیست.

تنش‌ها در آب‌های خلیج فارس و بین ایران و اسرائیل از سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است، زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا، از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ تهران با شش قدرت جهانی خارج شد و تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کرد که اقتصاد این کشور را فلج کرده است.

تنش جدید در آب‌های جنوب ایران در حالی رخ می‌دهد که روز سه‌شنبه مراسم تنفیذ ابراهیم رئیسی (عضو هیأت مرگ) به‌عنوان رئیس جمهوری جدید ایران برگزار شد.