ذبیح‌الله خدائیان، سخنگوی جدید قوه قضائیه ایران گفت که حسن میرکاظمی در بخشی از پرونده قضایی‌اش در مجموع به ۳۵ سال زندان محکوم شده است.

او در نشست خبری چهارشنبه ۲۴ شهریور گفت که رعیت به یک فقره حبس ۲۵ سال، سه فقره حبس سه سال و یک فقره حبس یکسال، جمعا به ۳۵ سال حبس محکوم شد. بر اساس قوانین ایران، بالاترین حکم صادره در یک پرونده با چند محکومیت قابل اجرا است و به این ترتیب رعیت حداکثر ۲۵ سال زندان خواهد داشت.

سخنگوی قوه قضائیه درباره دیگر متهمان پرونده رعیت، بدون ذکر نامشان گفت که آن‌ها نیز به زندان‌هایی با مدت متفاوت محکوم شده‌اند:

«در این پرونده یک نفر به ۱۶ سال حبس، دو نفر به ۱۰ سال حبس، یک نفر به ۹ سال حبس، شش نفر به ۷ سال حبس و بقیه نیز به شش سال و پنج سال حبس محکوم شده‌اند.»

قوه قضائیه اعلام کرده است که احکام صادره مربوط به بخشی از پرونده فساد رعیت است و حکم بخش دیگری از پرونده پیش‌تر صادر شده است.

با این حال اعلام شد که این احکام نیز بدوی است و متهمان می‌توانند در دیوان عالی کشور فرجام‌خواهی کنند.

اتهامات رسیدگی شده در این بخش پرونده، مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور و پولشویی، کلاهبرداری، جعل، استفاده از سند مجعول و اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات است.

حسن رعیت در مرداد ۱۳۹۸ دستگیر شد. او یکی از چره‌های مشهور در سرکوب اعتراضات سال ۱۳۸۸ است و تصویری مشهور از اسلحه‌کشی او به روی معترضان وجود دارد.

در کیفرخواست صادره برای رعیت به این نکته اشاره شده بود که او یک شبکه فساد گسترده و سازمان‌یافته را اداره می‌کرده است.

در جریان محاکمه رعیت نام‌های مشهوری به عنوان رابطین او مطرح شد. اکبر طبری، معاون اجرایی دفتر صادق آملی لاریجانی در قوه قضائیه، قاضی منصوری که در بخارست به شکل مرموزی کشته شد و بابک زنجانی به‌عنوان همدست او معرفی شدند.

گفته شده است که رعیت پیش از دستگیری با تعدادی از نمایندگان مجلس ملاقات کرده بود و به آن‌ها گفته بود که او به‌عنوان مهره مرتضی رضایی کار می‌کرده است. مرتضی رضایی، رئیس سابق حفاظت اطلاعات سپاه در زمان آغاز رهبری علی خامنه‌ای است. مرتضی رضایی پیش از محسن رضایی به مدت یک سال فرمانده سپاه پاسداران بود و پس از عزل بنی‌صدر او نیز از فرماندهی این نیرو کنار گذاشته شد.

مرتضی رضایی در سال‌های گذشته شبکه اقتصادی گسترده‌ای ایجاد کرده و در زمینه تولید گوشت، مواد معدنی، صادرات محصولات پتروشیمی و فلزات فعال است.

رعیت پس از سرکوب اعتراضات سال ۱۳۸۸، شراکت گسترده‌ای با بابک زنجانی در کیش آغاز کرد. زنجانی در مصاحبه‌ای گفته است که دلیل اسلحه کشیدن حسن رعیت به روی مردم در جریان اعتراضات ۸۸، «مسئولیت» ی بود که او بر عهده داشته است.

او خود را به‌عنوان رابط امنیتی و حلقه وصل چهره‌های پرنفوذ با تجار و فعالان اقتصادی معرفی می‌کرد. باغ وحش خصوصی او در حاشیه اتوبان تهران به کرج آن‌چنان که مشهور است، پاتوق مداحان نزدیک به بیت رهبری همچون محمود کریمی و محمدرضا طاهری بوده است. حسن رعیت با محمد رضا طاهری و مسعود میرکاظمی، رئیس کنونی سازمان برنامه و بودجه نیز شراکت اقتصادی داشته است و یک واحد تولید سی‌دی و محصولات ضبط صدا و تصویر با یکدیگر تاسیس کرده بودند.

نام رعیت در پرونده فساد فاضل لاریجانی و سعید مرتضوی هم به میان آمده است. ویدیویی از او در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد که به‌صورت مخفیانه در دفتر سعید مرتضوی، رئیس وقت سازمان تامین اجتماعی ضبط شده است. او در این ویدیو به همراه بابک زنجانی در مورد نحوه دریافت رشوه برادران لاریجانی و نقش حمید باقری درمنی صحبت می‌کنند.

حمید باقری درمنی که به «سلطان قیر» مشهور بود در دی‌ماه ۱۳۹۷ اعدام شد و این بخش از پرونده فساد در جمهوری اسلامی برای همیشه مختومه شد. هنوز مشخص نیست که حسن رعیت نیز چه سرنوشتی خواهد داشت. تاکنون چهره‌هایی مانند اکبر طبری، باقری درمنی، قاضی منصوری، بابک زنجانی و رعیت که یا به‌عنوان رابط یا چهره علنی در این پرونده‌های فساد نامشان مطرح شد، یا اعدام شدند، یا کشته شدند و یا به زندان‌های طولانی گرفتار شدند. اما عروسک‌گردان‌های این افراد و گردانندگان فساد سازمان یافته در ارکان مختلف جمهوری اسلامی همچنان در مصونیت قرار دارند.