مدیر انجمن بیماری‌های کلیوی استان کرمانشاه در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت:

«در حال حاضر قیمت مصوب برای خرید کلیه ۸۰ میلیون تومان است که متاسفانه با بالا بودن هزینه‌های زندگی روزمره مردم در کشور، کمتر کسی با این مبلغ کلیه خود را می‌فروشد بنابراین مبالغی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان قیمت خرید کلیه برای بیماران دیالیزی است.»

پیش از این رئیس مرکز مدیریت پیوند و بیماری‌های وزارت بهداشت به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته بود درحال حاضر ۳۷ هزار و ۱۸۵ بیمار به‌ علت نارسایی کلیه تحت درمان به روش دیالیزم هستند که حدود ۹۰ درصد بیماران کلیوی به پیوند کلیه نیاز دارند. این یعنی حدود ۳۳ هزار نیازمند به پیوند کلیه.

خبرگزاری ایسنا هم اعلام کرده است که شمار مبتلایان به نارسایی کلیه در ایران سالانه پنج درصد افزایش می‌یابد. فرسودگی دستگاه‌های دیالیز هم از مشکلات زیرساختی درمان این بیماران است. علت حدود ۶۰ درصد بیماری‌های مرتبط با نارسایی کلیه را عوامل مادرزادی و بعد از آن بیماری‌های کیستیک، متابولیک و نفریت دانسته‌اند.

حسین بیگلری در ادامه گفت‌وگو با ایلنا گفت:

«بیماران دیالیزی نه هزینه عمل پیوند را پرداخت می‌کنند و نه هزینه هتلینگ و پذیرش در بیمارستان را بنابراین تنها مشکل ما در زمینه اهدای کلیه، همان هزینه پرداخت پول به فرد اهدا کننده و خرید کلیه است که متاسفانه با توجه به بالا رفتن هزینه‌ها اکثر بیماران ما توان پرداخت این هزینه را ندارند و انجمن اهدای عضو استان هم با مشکلات مالی فراوانی روبه‌رو است.»

مدیر انجمن بیماری‌های کلیوی استان کرمانشاه از دولت خواست دست‌کم نیمی از هزینه‌های خرید کلیه را پرداخت کند. بیگلری با اشاره به قیمت مصوب برای خرید کلیه گفت:

«در حال حاضر قیمت مصوب برای خرید کلیه ۸۰ میلیون تومان است که متاسفانه با بالا بودن هزینه‌های زندگی روزمره مردم در کشور، کمتر کسی با این مبلغ کلیه خود را می‌فروشد بنابراین مبالغی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان قیمت خرید کلیه برای بیماران دیالیزی است.»

 هزینه‌های دیالیز برای هر جلسه  مبلغی حدود ۷۰۰ هزار تومان برای بیمارستان‌های دولتی و ۹۰۰ هزار تومان برای بیمارستان‌های خصوصی است. دولت تمام این هزینه‌ها را پرداخت می‌کند. مدت زمان دیالیز افراد در ماه هم ۱۲ جلسه است. مدیر انجمن بیماری‌های کلیوی استان کرمانشاه با اشاره به این ارقام گفت:  

«با این حساب هر بیمار دیالیزی در ماه مبلغی حدود ۸ میلیون و چهارصد تا ۱۲ میلیون برای دولت هزینه دارد. بنابراین اگر دولت هزینه‌های خرید کلیه را برای بیماران دیالیزی پرداخت کند به نفع دولت خواهد بود که علاوه بر پایان دادن به رنج‌های بیماران دیالیزی و کلیوی و همچنین کم کردن مشکلات خانواده‌های این بیماران، هزینه‌های سنگین انجام دیالیز را از دوش خود بردارد.»

 فروش کلیه در خارج از ایران به دلار

در روزهای گذشته گزارش‌هایی مبنی بر فروش کلیه شماری از شهروندان ایران در عراق به دلار منتشر شده بود. وب‌سایت تجارت‌نیوز با انتشار گزارشی در این زمینه نوشته بود که «فقر و مشکلات مالی» موجب شده «برخی از ایرانیان برای فروش کلیه راهی عراق ‌شوند تا آن را به قیمتی گران‌تر از ایران بفروشند».

مدیر انجمن بیماری‌های کلیوی استان کرمانشاه در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) درباره فروش کلیه به دلار در عراق گفت:

«این مسئله در برخی رسانه‌های بیگانه نیز مطرح شد ولی با صراحت بیان می‌کنم این یک خبر کذب است و ما تا کنون چنین موردی را در سطح استان نداشته‌ایم بنابراین این خبر را تکذیب می‌کنم.»

این مقام مسئول پیش از این در مصاحبه با خبرآنلاین با صراحت گفته بود:

«گاهی افرادی که برای اعلام آمادگی جهت اهدای کلیه به انجمن مراجعه می‌کنند در مواجه با قیمت کلیه که از نظرشان کم است به ما می‌گویند ما می‌رویم عراق کلیه می‌فروشیم، تکرار این حرف سبب شده ما حدس می‌زنیم عراقی‌ها به ایران مراجعه می‌کنند و کسی‌که می‌خواهد کلیه خود را بفروشد پیدا می‌کنند. چون در ایران پیوند اعضا به شهروندان خارجی ممنوع است، آن‌ها فرد را به عراق دعوت می‌کنند، دلار هم به طرف می‌دهند و آن‌جا پیوند می‌زنند. بنابراین وقتی مردم این‌ها را به ما می‌گویند قطعاً یک چیزهایی وجود دارد.»

 پیش از این هوشنگ رضوان‌پناه، رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان گیلان اعلام کرده بود ‌که به‌دلیل فقر و مشکلات مالی تعداد متقاضیان فروش کلیه افزایش پیدا کرده است:

 «افرادی که دست به فروش کلیه می‌زنند به‌علت مشکلات زندگی و مالی‌ است، درغیراین‌صورت هیچ‌کس حاضر نیست کلیه خودش را واگذار کند، مگر در موارد استثنایی مانند کلیه‌ای‌ که برادر به برادر یا خواهر به برادر و برعکس هدیه می‌کند.»