به گفته منابع آگاه، طالبان ورود زنان به پروازهای داخلی یا خارجی را بدون همراه مرد ممنوع اعلام کرده است. دو منبع روز یکشنبه ۲۷ مارس/۷ فروردین به خبرگزاری رویترز گفتند که طالبان به خطوط هوایی در افغانستان ابلاغ کرده که زنان نمی‌توانند بدون همراه مرد سوار پروازهای داخلی یا خارجی شوند.

تنها چند روز پس از این‌که رهبران این گروه‌ تروریستی مسلط بر افغانستان از تعهد خود برای بازکردن کلاس‌های درس به روی دختران مقاطع راهنمایی و دبیرستان سر باز زدند، اکنون چند منبع می‌گویند که وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان با ارسال نامه‌ای به شرکت‌های هواپیمایی محدودیت‌های جدید زن‌ستیزانه و تبعیض‌آمیز را به آن‌ها اعلام کرده است. بر این اساس شرکت‌های هواپیمایی حق فروش بلیط به زنان را نیز نخواهند داشت.

به گفته این منابع که به دلایل امنیتی نامشان فاش نشده است، طالبان گفته زنانی که از قبل بلیط خریداری کرده بودند در روزهای یکشنبه و دوشنبه اجازه سفر دارند. با این‌حال روز شنبه به برخی از زنان اجازه سوارشدن به هواپیما داده نشده است.

سخنگوی حکومت طالبان پیش از این گفته بود که زنانی که برای تحصیل به خارج از کشور سفر می‌کنند، باید با یکی از بستگان مرد همراه باشند.

مشخص نیست که آیا محدودیت‌های مسافرت هوایی، به عنوان مثال در مواقع اضطراری یا برای زنانی که اقوام مرد زنده در کشور ندارند و برای خارجی‌ها یا زنان دارای تابعیت مضاعف اعمال می‌شود یا خیر.

جامعه جهانی تا کنون به طور رسمی حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته و بسیاری از کمک‌های مالی به حکومت افغانستان قطع شده‌اند. با این‌حال و به‌رغم هشدار سازمان ملل و برخی دیگر از سازمان‌های بین‌المللی و محلی، نه برای بحران انسانی ناشی از فقر و تنگدستی و نه برای جنگ طالبان علیه حقوق فردی و اجتماعی زنان و دختران، واکنش مشخصی صورت نگرفته است.

طیف وسیعی از جمعیت زنان و دختران افغانستان در سنین مختلف از بازگشت به محل کارشان یا کلاس‌های درس محروم شده‌اند و طالبان در اقدامی گسترده کمر بر به‌خانه‌راندن زنان، منع حضور آن‌ها در مکان‌های عمومی و هدف‌قرار دادن هویت فردی و استقلال زنان بسته است. مسئله‌ای که علاوه بر کوتاه کردن دست زنان از منابع اقتصادی و تشدید تنگدستی در میان زنان، به بیماری‌های روانی از جمله افسردگی و همچنین اجبار کودکان دختر به ازدواج، تجاوز به آن‌ها در قالب ازدواج و حاملگی‌های خطرناک زودرس دامن زده است.

هفته گذشته پس از هشت ماه انتظار برای بازگشایی مدارس دخترانه که آن‌هم به‌خاطر فشار جامعه جهانی وعده داده شده بود، وزارت معارف طالبان چهارشنبه ۳ فروردین / ۲۳ مارس اعلام کرد که تا دستور بعدی تمام مدارس دخترانه (متوسطه و دبیرستان) بسته می‌مانند. این وزارتخانه دلیل بسته‌ماندن مدارس دخترانه را «انتظار برای طرح لباس مطابق با شریعت اسلام و آداب و رسوم افغانستانی» عنوان کرده است. برخی از سازمان‌های مدافع حقوق بشر و زنان هشدار داده بودند که اگر از چهارشنبه مدارس دخترانه باز نشود، کمک‌های‌ خود را به بخش آموزشی کاهش خواهند داد.

ایالات متحده روز جمعه نشست‌های برنامه‌ریزی شده با مقامات طالبان در مورد مسائل کلیدی اقتصادی را در پاسخ به اقدام طالبان برای بستن در مدارس به روی دختران لغو کرد. مقام‌های کاخ سفید اما به‌ویژه در زمان دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین هرگز به هشدار فعالان حقوق زنان نسبت به تبعات صلح با طالبان بر زندگی آن‌ها توجهی نشان ندادند.

مردان اسلامگرای افراطی طالبان که مدعی‌‌اند از زمان حکومت قبلی خود از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ که در آن زنان از تحصیل، کار یا خروج از خانه بدون داشتن خویشاوند مرد منع می شدند، تغییر کرده‌‌اند، حقوق زنان را مطابق با قوانین اسلامی و آنچه «فرهنگ افغانستان» می‌خوانند، تعریف می‌کنند. نظر به این مسئله در عمل همچنان زنان تحت محدودیت‌های قانونی و شرعی و همچنین ارعاب ناشی از خشونت طالبان علیه زنان و وابستگانشان قرار دارند.

برمبنای گزارش دیگری که در روزنامه اطلاعات روز منتشر شده است وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، برای حضور زنان و مردان در پارک‌های تفریحی شهر کابل نیز برنامه تفکیک جنسیتی مشخص کرده است. طبق اعلامیه‌ای که یکشنبه ۷ فروردین منتشر شده، روزهای چهارشنبه، پنج‌شنبه، جمعه و شنبه مختص مردان خواهد بود و زنان می‌توانند روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه «با رعایت حجاب شرعی به تفریح بروند».

وزارت امر به معروف طالبان تأکید کرده است که در اماکن سیاحتی از جمله دره‌ پغمان ، دره شکر دره و دره استالف که شهروندان به‌صورت «خانوادگی» به تفریح می‌روند، برای زنان لازم است که حجاب شرعی را مراعات کنند و «از اختلاط با بیگانگان خود را نگه دارند در صورت تخلف با ایشان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت».