یک مرد ۳۰ ساله سوئدی در ایران بازداشت شده است. بر اساس اطلاعات روزنامه سوئدی “افتون بلادت”، این پرونده به تهدید ربوده شدن سوئدی‌ها پس از پایان دادگاه حمید نوری مرتبط است.

سفارت سوئد در تهران در حال کار روی این پرونده است و با مقامات محلی تماس دارد.

به گزارش روزنامه سوئدی افتون بلادت، مرد دستگیر شده به همراه چند سوئدی دیگر به سفر توریستی رفته بود. او هفته گذشته زمانی که بعد از چند روز تعطیلی، قصد خروج از کشور را داشت، دستگیر شد.

وزارت امور خارجه سوئد تایید می‌کند که این مرد ۳۰ ساله در بازداشت به سر می‌برد اما مایل به اظهار نظر بیشتر نیست. سفارت سوئد در تهران به دنبال اطلاعات در مورد این پرونده است و با مقامات محلی در تماس است.

تهدید به ربودن شهروندان سوئدی

به گفته یک منبع آگاه، این حادثه با این واقعیت مرتبط است که ایران شهروندان سوئدی را به ربودن و زندانی کردن تهدید کرده است، واکنشی به محاکمه حمید نوری، متهم به دست داشتن در اعدام ز ندانیان سیاسی در سال ۶۷ در زندان گوهر دشت، که در سوئد بازداشت شده است.

این کشتار مشکوک در دهه ۶۰ در یکی از زندان های ایران انجام شد. دلیل اینکه حمید نوری در سوئد تحت پیگرد قانونی قرار گرفت، این است که او در سال ۲۰۱۹ در سوئد دستگیر شد. طبق اطلاعات افتون بلادت، ایران از طریق کانال‌های مختلف خواستار مداخله دولت سوئد و آزادی او شده است.

به گفته یک منبع آگاه، دولت سوئد برای ایران روشن کرده است که سوئد دادگاه‌های مستقلی دارد و نمی‌تواند یک متهم را آزاد کند. برای اعمال فشار بیشتر، ایران گفته است که شهروندان سوئدی در ایران در امنیت نیستند.

منبع آگاه می‌گوید: «پیام این است که “اگر شما شهروندان ما را اسیر کنید، پس باید مراقب شهروندان خود در کشور ما باشید.»

همچنین در آخرین روز برگزاری دادگاه حمید نوری(عباسی) دادیار سابق زندان گوهر دشت، به اتهام مشارکت در کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷، خبرگزاری دانشجویان ایران «به نقل از منابع آگاه» خبر داد حکم اعدام احمد رضا جلالی پژوهشگر دو تابعیتی ایرانی-سوئدی تا پایان اردیبهشت اجرا می‌شود.

وزارت امور خارجه سوئد در پایان هفته گذشته توصیه‌ای برای جلوگیری از سفر غیرضروری به ایران صادر کرد. انگیزه این توصیه تغییر وضعیت امنیتی در رابطه با ایران بود.

به گزارش افتون بلادت، فرد ۳۰ ساله بازداشت شده به جز اینکه به عنوان گردشگر در ایران حضور داشته، هیچ ارتباط دیگری با ایران نداشته است. افتون بلادت چندین سؤال در مورد این سوئدی بازداشت شده از وزارت امور خارجه پرسیده است، اما سرویس مطبوعاتی این وزارت با پاسخی نداده است.